J. B./STA | 25. 7. 2023, 22:44

Slovenija zmaguje tudi brez Dončića! Košarkarji priprave na dogodek leta začeli na najboljši možen način

Profimedia

Na klopi tekmeca je sedel nekoč eden najboljših košarkarjev na svetu. V moštvu Slovenije ni bilo enega najboljših košarkarjev na svetu. A kljub temu se je končalo tako, kot smo si želeli.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je na uvodni pripravljalni tekmi pred največjim letošnjim tekmovanjem, svetovnim prvenstvom v Aziji konec avgusta in v začetku septembra, v torek zvečer v Celju premagali Kitajsko s 75:73 (17:17, 31:36, 47:54).

Reprezentanca je priprave začela prejšnji teden v Celju in Laškem, po uvodni tekmi pa se bo preselila v Ljubljano. Izbrance selektorja Aleksandra Sekulića do začetka SP 26. avgusta čaka še šest prijateljskih tekem. Še dve tekmi bodo Slovenci igrali doma. Po tokratni celjski bosta še dvoboja v Stožicah, 2. avgusta proti Grčiji in 8. avgusta proti Hrvaški. Zadnji test pa bo v Tokiu, kjer se bo 19. avgusta pomerila z Japonsko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Košarkarska zveza Slovenije🏀🇸🇮 (@kzs_si)

Proti Kitajski, ki jo s selektorske klopi vodi legendarni Aleksandar Đorđević, sta bila strelsko najbolj učinkovita Klemen Prepelič (20) in Žiga Samar (12). Slovenija je tekmo odigrala brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki se bo skupaj z Vlatkom Čančarjem reprezentanci priključil konec tedna. Prav tako so bili na stranskem tiru Zoran Dragić, Aleksej Nikolić, Gregor Hrovat in Jakob Čebašek.

Svetovno prvenstvo bodo med 25. avgustom in 10. septembrom gostili Filipini, Japonska in Indonezija. Slovenija bo v predtekmovanju igrala v skupini F, prva tekma jo 26. avgusta čaka proti Venezueli.