J. B. | 6. 3. 2023, 08:31

VIDEO: Na robu pretepa: Luka Dončić zgrešil met za podaljšek in povsem izgubil živce (poglejte, kaj se je zgodilo)

Profimedia

Ob koncu napete tekme med Dallasom in Phoenixom se je na parketu zaiskrilo, v glavni vlogi pa je bil tudi slovenski zvezdnik.

V nedeljo zvečer sta se v ligi NBA pomerila Dallas in Phoenix, gostje so napeto tekmo dobili z rezultatom 130:126. Luka Dončić je v statistiko vpisal 34 točk, toda, roko na srce, ni imel najboljšega dneva. Zgrešil je kar nekaj metov, tudi odločilnega, s katerim bi Dallasu lahko priigral podaljšek.

Dončić je imel sedem sekund pred koncem odprt met, s katerim bi lahko izenačil rezultat na 128:128. Toda na presenečenje vseh je zgrešil in poraz je bil neizbežen.

Po zgrešenem metu se je na parketu dvorane v Dallasu močno zaiskrilo, v prvi vrsti zaradi Devina Bookerja, ki si je dal duška po Dončićevem spodrsljaju.

Profimedia

Nekaj mu je zabrusil obraz, nakar sta se košarkarja zapodila eden v drugega. Posredovati so morali soigralci, ki so vročekrvna košarkarja spravili narazen.

Booker je po tekmi poudaril, da se je Dončić tako burno odzval povsem brez potrebe. "Pogovarjal sem se s sodnikom, ne z njim," je dejal Booker in dodal: "Z Luko nimam nobenih težav ne na parketu ne zunaj njega, a ko se igra, se igra. Sva le košarkarja, ki želita igrati najbolje, kar se da. Sami govorite, da nočete, da bi bili vsi prijatelji na parketu in zdaj imate nekaj dima."

Profimedia

Dončić njegovemu pojasnilu ni verjel. "Glede na besede, ki jih je izrekel, ni bilo tako, kot trdi," je dejal zvezdnik iz Ljubljane. Dončić in Booker sta imela v preteklosti že nekaj "kratkih stikov", da nista ravno najboljša prijatelja, brez dvoma ni daleč od resnice ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.