Uredništvo | 11. 12. 2023, 14:04

Poslovil se je velikan slovenskega športa: pečat, ki ga je pustil, ne bo zbledel nikdar

Profimedia

Prejel je tudi Bloudkovo priznanje za življenjsko delo.

Mestna občina Celje je delila novico o smrti legendarnega slovenskega športnega delavca. V 90. letu starosti se je poslovil Metod Klemenc, neumorno športni zanesenjak, ki je na številnih področjih pustil pečat, ki ne bo zbledel nikdar. Zapisal se je predvsem športu mladih, a bil tudi zaljubljenec v tenis. Bil je pobudnik za gradnjo igrišč v Celju, Domžalah, Radomljah in še kje.

"Leta 1968 je v Celju organiziral prve mednarodne otroške igre. Na takratnih igrah je sodelovalo 9 mest, sčasoma pa so prerasle v organizacijo svetovnih razsežnosti, ki se jih udeležujejo mladi iz celega sveta. Svoje življenje je zapisal športu in bil profesor telesne vzgoje, trener tenisa, leta 1998 pa je prejel tudi Bloudkovo priznanje za življenjsko delo. Vpliv, ki ga je pustil v celjskem in slovenskem športu, bo zapisan za vselej," je zapisala Mestna občina Celje.

Njegov sin Andrej Klemenc je ob tem dodal, da je oče "prejel tudi Bloudkovo nagrado za življenjsko delo in priznanji Mestne občine Celje in Občine Domžale".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol