T.L. | 4. 5. 2020, 14:37

Murinho: Pred hišo sem sedel v avtu in jokal

profimedia

Trener Tottenhama Jose Mourinho je v intervjuju za špansko Marco spregovoril o življenju v Londonu, o koronakrizi in o obdobju, ko je vodil madridski Real.

Portugalski strokovnjak je Real Madrid prevzel leta 2010. Pred tem je z Interjem osvojil trojno krono. V sezoni 2011/12 je Mourinho s kraljevim klubom prekinil prevlado Barce in osvojil La ligo z neverjetnimi 100 točkami. V tej sezoni so galaktiki v prvenstvu dosegli kar 121 golov.

"To je bila odlična ekipa, zelo disciplinirana in motivirana. Z velikim motivom nismo igrali le proti Barceloni, ampak tudi proti manjšim klubom. V ekipi ni bilo prepirov. Razumeli smo se dobro in zato smo bili uspešni," je dejal Portugalec.

Real Madrid je pod vodstvom Mourinha doživel hud poraz proti Bayernu v Ligi prvakov. V sezoni 2011/12 so galaktiki po streljanju enajstmetrovk izgubili proti Bavarcem:

"Po tekmi se mi je prvič v karieri zgodilo, da sem jokal zaradi poraza. S Karanko (pomočnikom) sva sedela v avtu pred mojo hišo ter jokala. Poraz sem težko prebolel, saj smo bili v tisti sezoni najboljši na svetu," je dejal trener Tottenhama.

Preberite: Zakaj je legendarni nogometaš Pavel Nedved moral zavrniti Mourinha?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.