J. B. | 18. 9. 2022, 19:55

Izjemen podvig slovenskega dragulja: Šeško zabil enega najhitrejših v zgodovini

Profimedia

Eden najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev, ki sodi med bolj vroče napadalce na svetu, je vnovič opozoril nase. Tokrat z golom, kakršnih v nogometu ne vidimo velikokrat.

V ponedeljek se bo prvič po poletnem premoru spet zbrala slovenska nogometna reprezentanca. Eden tistih, ki jih je selektor Matjaž Kek vpoklical v izbrano vrsto za tekmo lige narodov z Norveško in Švedsko, je kakopak tudi Benjamin Šeško.

Mladi napadalec, ki velja za enega najbolj obetavnih nogometašev na svetu, bo na obračunih s severnjaki eden najmočnejših slovenskih orožij, več kot očitno pa se Šeško domov vrača v dobri formi. To je potrdil na zadnji klubski tekmi pred reprezentančnim premorom.

Šeškov Red Bull iz Salzburga se je pred svojimi gledalci pomerili s starim avstrijskim rivalom Rapidom. Dunajčani so kar malce presenetljivo prišli do točke, tekma se je končala z 1:1, edini gol za gostitelje pa je dosegel prav Šeško. In kakšen zadetek je to bil!

Šele 19-letni nekdanji član Domžal je mrežo dunajskega kluba zatresel po vsega sedemnajstih sekundah igre! S tem je dosegel najhitrejši zadetek v svoji karieri in nasploh enega najhitrejših golov v zgodovini nogometa. Za Šeška je bil to četrti zadetek v sezoni.

Hat-trick nekdanjega člana Olimpije

Že v soboto se je v Avstriji izkazal tudi Nik Prelec. Nogometaš, ki je drugi del pretekle sezone preživel v dresu Olimpije, a v Ljubljani ni dobil prave priložnosti za dokazovanje, je bil veliki junak svojega WSG Tirola. Ta je gostoval v Linzu in domači LASK premagal kar s 4:1. Gostitelji so povedli že v tretji minuti, nato pa je na sceno stopil Prelec, zabil kar tri gole in prispeval levji delež k uspehu svojega kluba.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ