M. M. | 28. 6. 2022, 09:42

To je novi superavtomobil Cristiana Ronalda!

Twitter/Peter Richy

Pred časom so se pojavile govorice, da je Portugalec naročil nov športni avtomobil. Takrat so se govorice izkazale za napačne, Bugatti pa jih je zanikal.

Pred skoraj natanko enim letom so se pojavila različna poročila, da naj bi Ronaldo, ki je osvojil več svetovnih nogometnih nagrad, kupil 16,7 milijona evrov vreden bugatti la voiture noire.

Zdaj naj bi Cristiano Ronaldo čakal na še enega bugattija

Še danes ni znano, kdo so kupci prestižnih jeklenih konjičkov. 

Posebni model, omejen le na deset kosov, je poklon legendarnemu bugattiju EB110, ki je bil v 90. letih prejšnjega stoletja izdelan v Italiji. Od tod tudi ime: Centodieci v italijanščini pomeni 110.

Na podlagi Chirona je oblikovalska ekipa Bugattija, ki jo vodi Achim Anscheidt, narisala popolnoma novo karoserijo, ki hodi po tanki meji med retro in modernim slogom. Elementarne oblikovne značilnosti EB110 so na novo interpretirane kot poklon modelu EB110.

Izdelanih le deset 

Centodieci poganja dobro poznani 8,0-litrski W16, ki ima v posebnem modelu s 1600 konjskimi močmi še 100 KM več kot chiron. Centodieci pospeši do 100 km/h v 2,4 sekunde. Zaradi aerodinamike je meja 380 km/h.

Toliko moči in ekskluzivnosti ima svojo ceno: vsak centodieci stane 9,5 milijona evrov – več kot trikrat več kot "običajni" bugatti chiron.

Vsekakor se centodieci dobro prilega njegovi zbirki avtomobilov, saj Ronaldo poleg številnih športnih avtomobilov že ima v lasti bugattija veyron grand sport vitesse s 1200 KM in bugattija chiron s 1500 KM z izvezenim logotipom CR7 na vzglavnikih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.