Sprostitve ukrepov se veselita tudi brata Marquez

21. 5. 2020 | Jaka Završan
Deli

Situacija, nastala zaradi koronavirusa, se počasi umirja, česar se veselimo prav vsi. Vsak po svoje. 

Pred začetkom letošnje sezone MotoGP je bilo največ oči uprtih v brata Marquez, ki se bosta v sezono 2020 podala kot moštvena kolega tovarniške ekipe Repsol Honda. Na njun krstni skupni nastop pa bodo morali navdušenci nad MotoGP še nekoliko počakati, saj je pandemija povsem spremenila koledar dirk. Spremenil pa se ni le koledar, temveč je koronavirus posegel tudi v zasebna življenja, kar je vrhunskim športnikom spremembe prineslo tudi na področju njihovih treningov.

Brata Marquez sta na dan, ko bosta zopet sedla na motocikel, čakala več kot dva meseca, a je bilo na ta račun veselje, ko se je to zgodilo, toliko večje. Skupaj sta 19. maja v španskem Pontsu opravila trening motokrosa, ki si ga lahko ogledate v spodnjem videu. 

Marc Marquez:

"Priznati moram, da je bil občutek v prvih nekaj krogih kar nekoliko čuden, a sem se na motociklu hitro sprostil in začel uživati. Težko opišem veselje, ki sem ga občutil med treningom, saj ga ne morem primerjati z ničimer drugim. Veseli me tudi dejstvo, da se življenje počasi vrača v stare tirnice, kar pa je v tem trenutku zagotovo najbolj pomembno."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja