Trenutno najboljšo smučarsko skakalko na svetu Niko Križnar je oče s traktorjem vozil na treninge

19. 2. 2021
Deli
Trenutno najboljšo smučarsko skakalko na svetu Niko Križnar je oče s traktorjem vozil na treninge (foto: profimedia)
profimedia

Najboljša slovenska smučarska skakalka to zimo Nika Križnar je na tekmi svetovnega pokala v romunskem Rasnovu prišla do druge zmage v sezoni in prvič v karieri oblekla tudi rumeno majico najboljše v svetovnem pokalu. Pred Kramarjevo ima zdaj 91 točk naskoka.

Nika Križnar je 20 let stara smučarska skakalka doma iz Delnic v Poljanski dolini, ki trenutno živi na Mlaki pri Kranju, prihaja pa iz velike družine, saj ima še štiri brate in eno sestro.

profimedia

Nasmejana Gorenjka je sicer razmišljala, da bi postala frizerka, a se je nato zaradi treningov odločila za športni oddelek na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju. Za časopis Dnevnik je povedala, da prihaja s kmetije in je zaljubljena v živali, zato ima zdaj maltežana Maksa, ki ji dela družbo.

Za skoke se je Nika odločila, ko je videla vabilo za dan odrtih vrat v Žireh in trmasto doma vztrajala, da želi iti pogledat. Istočasno sta začela skakati še dva starejša brata, ki pa sta hitro obupala. A Nika ni hodila samo v šolo in na treninge, doma je morala pomagati tudi na kmetijo, nato pa jo je oče večkrat kar s traktorjem odpeljal na trening.

profimedia

Nika nima skromnih želja - želi postati olimpijska zmagovalka in osvojiti veliki kristalni globus ter potrpežljivo čaka, da odgovorni prižgejo zeleno luč za letalnice tudi za dekleta.

Preberite še: 4 razlogi, da se tudi pozimi vsak dan odpravite v naravo

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"