R.S. | 19. 12. 2023, 18:42

Prepovedana ljubezen: vrhunska smučarka se je zaljubila v trenerja, zdaj zapušča reprezentanco

Instagram/franziskagritsch

Na treningu so med njima preskočile iskrice. 

Avstrijska smučarka Franziska Gritsch se je znašla v središču pozornosti zaradi odločitve, da zapušča avstrijsko smučarsko reprezentanco. Razlog? Zaljubila se je v trenerja Floriana Stengga. Pravila v avstrijski smučarski zvezi ne dovolijo ljubezni med trenerji in tekmovalci.

Zato so Stenggu ponudili mesto v mladinski reprezentanci, vendar je ponudbo zavrnil, poročajo avstrijski mediji. Ker ne smeta skupaj sodelovati znotraj reprezentance, sta se zaljubljenca odločila odpraviti na samostojno pot. 26-letnica bo sicer še vedno nastopala pod avstrijsko zastavo, trener pa se bo moral odreči plači in uporabi avtomobila. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FRANZI GRITSCH - Official (@franziskagritsch)

"Zaradi osebnih razlogov z mojim trenerjem Florianom Stenggom dela pod okriljem avstrijske smučarske zveze ne moreva nadaljevati," je na družbenih omrežjih zapisala vrhunska športnica. "Vedno je treba slediti svojemu srcu in to včasih pomeni nove poti, pogostokrat je tako treba zapustiti cono udobja in s pogumnimi koraki upoštevati notranjo voljo in ostati zvest samemu sebi," je še dodala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol