A. B. | 22. 3. 2023, 10:03

"Naj se sline začnejo cediti," pravi Filip Flisar. Nikoli ne boste uganili, kaj je ustvaril

Osebni arhiv Filipa Flisarja

Flisar pravi, da športnik ne postane svetovni prvak po naključju. Zgodba o novi poslovni ideji se namreč navezuje prav na njegov prvi pogovor po tem, ko je osvojil svetovni pokal. 

Filip Flisar je nekdanji smučar prostega sloga. Leta 2020 je namreč naznanil, da končuje športno kariero, ki mu je prinesla številne pokale. Največji uspeh je dosegel leta 2015, ko je v Kreischbergu dvignil svetovni pokal, njegova zbirka pa obsega tudi kristalni globus svetovnega pokala. 

Goran Antley

Prav spomin na njegove uspehe v Kreischbergu ga je privedel do nove poslovne priložnosti. "Po prihodu v cilj me je novinarka presenečeno vprašala, kako mi je uspelo v zadnjih metrih proge prehiteti sotekmovalce in s tretjega mesta dobesedno skočiti na prvo. V afektu zmagoslavja sem ji lepo po domače razložil: 'Pohorske šunke so zašpanale na kuclih in to je to, ne'," v videoposnetku na Facebooku razlaga Flisar, v katerem tudi naznani, da se je podal v mesnopredelovalno industrijo. 

Porodila se mu je ideja o Pohorski šunki. "S ponosom vam predstavljam svojo novo blagovno znamko Pohorska šunka," je zapisal ob videu in dodal: "Naj se sline začnejo cedit!"

Športnik ne postane svetovni prvak po naključju 

Flisar pravi, da gre za pohorsko šunko, zasnovano z mentaliteto svetovnega prvaka in jo pohvali kot šunko s kožo, začinjeno s tipičnimi pohorskimi začimbami, med drugim jerebiko, brinom in brusnicami.

Prekajena je na naraven način in ročno razsoljena po starih pohorskih navadah. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.