N. V. | 25. 3. 2023, 17:58

Smučarski skakalci združili moči in ugnali tekmece: Sloveniji so priborili medaljo

Profimedia

Kaj kmalu je postalo jasno, da bodo naši fantje stali na stopničkah. Izvedeli smo tudi, zakaj Žiga Jelar ni nastopal: odpotoval je domov.

V Lahtiju so na ekipni tekmi smučarskih skakalcev barve Slovenije zastopali Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek. Kaj kmalu je postalo jasno, da bodo slovenski fantje končali na stopničkah, čeprav so ves čas bili težak boj z avstrijsko reprezentanco.

Avstrija je na koncu zmagala s prednostjo 26 točk in dveh desetink. Slovenija je zasedla izvrstno drugo mesto.Tretja je bila Poljska.

Drugo mesto so dosegli že tretjič zapored na ekipni tekmi v Lahtiju. Naši fantje so tako vsekakor dobro opravili svojo nalogo in razveselili mnoge Slovence, ki so zanje navijali pred malimi ekrani. V nedeljo bo na Finskem še posamična tekma.

Žiga Jelar je odpotoval domov

Smučarski skakalec Žiga Jelar je zaradi suma na bakterijsko okužbo odpotoval domov. "Po dopoldanskem obisku bolnišnice v Lahtiju, smo se zaradi suma na bakterijsko okužbo odločili za povratek v domovino in okrevanje," je na Facebooku obvestil oboževalce. Povedal je, da "so bolečine premočne in fizična sposobnost prenizka za nastope na predzadnjem prizorišču".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.