3. 6. 2021, 20:01 | Vir: STA

Potrjene smučarske ekipe za olimpijsko sezono 2021/22

Anže Malovrh/STA

Dokončno je potrjena sestava ekip panoge za alpsko smučanje za olimpijsko sezono 2021/22. Gre za predlog stroke in vodstva panoge, ki ga je potrdil najprej alpski odbor, nato pa je seznamu zeleno luč danes prižgal še zbor panoge.

Panoga vstopa v povsem nove čase. Na alpskem zboru so bili vsi sklepi sprejeti soglasno.

"Prihodnost alpskega smučanje je usmerjena. S predsedniki klubov smo v zadnjih dveh mesecih velikokrat sedeli in skušamo vse naše načrte uskladiti s posameznimi klubi. Vemo, da v Sloveniji ni več veliko klubov, ki se ukvarjajo z razvojem smučarjev od začetkov do resnega nadaljevanja na tekmovanjih. Takšnih klubov je v Sloveniji sedem in z vsemi sedmimi smo zelo povezani in skušamo najti najboljše načine, da bi število tekmovalcev v bodoče raslo in ne padalo," je po koncu seje dejal predsednik alpskega odbora in zbora Iztok Klančnik, ki je še enkrat poudaril, da je panoga finančno in strokovno stabilna.

Finančni načrt panoge je postavljen na višini med 3,3 in 3,5 milijona evrov. Od tega bodo 1,1 milijona namenili vsem moškim ekipam, vsem ženskim pa 900.000 evrov. Več kot lani bodo vložili tudi v pogon mladincev.

Največja novost zadeva žensko A-ekipo za tehnični disciplini. Ženska ekipa za svetovni pokal za slalom in veleslalom bo ena. V ženski tehnični ekipi je glavni trener Sergej Poljšak, ki bo zadolžen za Ano Bucik in Tino Robnik, potem se je ekipi pridružil Italijan Livio Magoni, nekdanji trener dveh šampionk Tine Maze in Slovakinje Petre Vlhove, ki bo zadolžen za Meto Hrovat, ter trener Boštjan Božič, ki bo zadolžen za Andrejo Slokar.

Ilka Štuhec bo še naprej delovala s svojo ekipo, Klemen Bergant bo še naprej zadolžen za najboljšega veleslalomista Žana Kranjca in slalomista Štefana Hadalina, Grega Koštomaj pa bo še naprej odgovorni trener moških smukačev. Ekipi, v kateri so Boštjan Kline, Martin Čater, Miha Hrobat, povratnik po poškodbi Klemen Kosi, se bo pridružil Nejc Naraločnik.

Ekipe panoge za alpsko smučanje, sezona 2021/22:

- svetovni pokal, ženske, tehnični disciplini:
Meta Hrovat
Tina Robnik
Ana Bucik
Andreja Slokar

- strokovno vodstvo:
Sergej Poljšak, odgovorni trener
Livio Magoni, trener Mete Hrovat
Boštjan Božič, trener Andreje Slokar
Ana Mali
Aleš Valenti
Robi Kristan
Andrej Čerin
Igor Plešivčnik

- svetovni pokal, ženske, hitri disciplini:
Ilka Štuhec

- strokovno vodstvo:
Darja Črnko, vodja ekipe
Stefan Abplanalp, trener
Tina Kobale
Sepp Lauber, servis

- svetovni pokal 2, ženske:
Maruša Ferk
Neja Dvornik

- svetovni pokal, moški, tehnični disciplini:
Žan Kranjec
Štefan Hadalin

- strokovno vodstvo:
Klemen Bergant, odgovorni trener
Matjaž Požar
Rok Šalej
Matej Dormiš
Janez Nikolič
Lojze Debelak

- svetovni pokal, moški, hitri disciplini:
Boštjan Kline
Martin Čater
Klemen Kosi
Miha Hrobat
Nejc Naraločnik

- strokovno vodstvo:
Grega Koštomaj, odgovorni trener
Aleš Gorza
Rok Šmejic
Rok Javor

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord