28. 6. 2022, 15:43

Bi si želeli počitnice preživeti na nebu? Lebdeči hotel vam bo to željo izpolnil

Hashem Al-Ghaili
Bi si želeli počitnice preživeti na nebu? Lebdeči hotel vam bo to željo izpolnil (foto: Hashem Al-Ghaili)

Videoposnetek ambicioznega načrta plavajočega "hotela prihodnosti", ki bi lahko gostil 5000 gostov in bi ostal v zraku več let, je preplavil internet.

Animator Hashem Al-Ghaili nam je prikazal ogromno letalo, ki je videti kot kombinacija mega križarke in vesoljske postaje, ki lebdi nad oblaki. 

V opisu oblikovalci pravijo, da bi plovilo "Sky Cruise" (Nebeška križarka) poganjala jedrska energija, ki bi jo upravljala umetna inteligenca. Imelo bi svoj opazovalni stolp v obliki diska, v katerem bi potniki lahko videli neverjetne prizore vesolja. 

Oblikovalci trdijo, da bi plavajoče plovilo ostalo v zraku več let, potniki in zaloge pa bi do njega in iz njega potovali prek električnih komercialnih ali zasebnih letal, ki bi lahko pristala na vrhu križarke.

V videu Tony Holmsten, ki ga je zasnoval s pomočjo animacije Al-Ghailija trdi, da Sky Cruise ne bi imel ogljičnega odtisa, saj bi lebdel z dvajsetimi električnimi motorji, ki "zagotavljajo čisto jedrsko energijo".

"Zahvaljujoč jedrski energiji v hotelu nikoli ne zmanjka goriva in lahko ostane v zraku več let, ne da bi se dotaknil tal," so dejali oblikovalci.  

Predstavljen je kot počitniška destinacija za prosti čas, podobno kot luksuzna ladja za križarjenje s številnimi bari in restavracijami, bazeni, razglednimi palubami, kinematografi in gledališči ter sobami za igre, pa tudi poročnimi prizorišči.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.