20. 5. 2022, 15:53 | Promocijska objava

Kako pogosto bi v resnici morali sesati? Morda ne poznate vseh dejstev, kako velik vpliv ima to na vaše zdravje

Samsung
Kako pogosto bi v resnici morali sesati? Morda ne poznate vseh dejstev, kako velik vpliv ima to na vaše zdravje (foto: Samsung)

Verjetno tudi vi ne uživate ravno v sesanju doma, kajne? Že če pomislite na naporno premikanje, nadležen zvok in pospravljanje kablov, vas prime, da bi opravilo prestavili na naslednji dan. Pa vendar vam tega ne priporočamo, kajti sesanje je povezano z vašim počutjem in tudi zdravjem.

Z vami delimo določena dejstva, ki vas bodo skoraj gotovo prepričala, da je sesanje nujno opravilo, ki ga ne smete prevečkrat izpuščati. Ima namreč veliko koristi za higieno in zdravje.

Človek v enem dnevu ustvari kar milijon delcev odmrle kože, med 50 in 100 odpadlih las, alergeni v dlaki vaših ljubljenčkov pa se obdržijo v domu tudi več mesecev. Potem pa so tu še prah in raznorazne bakterije. Vse to se zbira na tleh naših domovanj.

Tak dom, če ne sesate dovolj pogosto, lahko zelo negativno vpliva na vaše zdravje, saj se v prahu in umazaniji skriva na ducate mikrobov, ki lahko marsikomu povzročajo težave.

Marsikdo med vami trpi tudi za različnimi alergijami na prašne delce, saj pršice, bakterije in plesen napadajo naša dihala. Večje količine umazanije pa lahko sčasoma povzročijo celo alergije, ki se odražajo tako na dihalih kot na koži. In bistvo sesanja je prav v tem, da se izognemo astmi, alergijam in šibkemu imunskemu sistemu. 

Kako pogosto je treba sesati?

V primeru običajne ravni umazanije strokovnjaki svetujejo sesanje vsaj enkrat tedensko. Prostori, kjer se zadržujete manj časa, kot so shrambe, sobe za goste in podobni prostori, pa lahko počakajo na sesanje tudi dva tedna.

Če v vaši hiši bivajo tudi kosmati štirinožci, pa se priporoča sesanje vsaj trikrat tedensko oziroma po potrebi (glede na odpadanje dlake vašega kosmatega štirinožca). Hišni ljubljenčki prinašajo v hišo seveda tud več umazanije, nekateri starši pa bi se ob tem lahko strinjali, da je z majhnimi otroki podobno, saj ostanki hrane letijo na vse strani. Takrat moramo včasih sesati tudi večkrat na dan.

Omislite si sesalnik, ki bo opravil z nečistočami

Potrebujete sesalnik, s katerim boste nečistoče posesali, ne le sesali. Večino zgoraj naštetih preglavic vam bo pomagal rešiti palični sesalnik Samsung Bespoke Jet™ Complete. Pri svojem delu namreč z naprednim večplastnim filtrirnim sistemom ujame kar 99,999 % drobnega prahu, zato si lahko oddahnete, saj veste, da iz njega izhaja le čist zrak. 

Samsung

Digitalni invertni motor zgolj v nekaj sekundah s tal pobere vse, od raztresenih kosmičev vašega malčka do trdovratne dlake hišnih ljubljenčkov. S ciklonsko šobo se lahko poslovite od prašnih površin tudi na najbolj nedostopnih mestih. Z izjemno sesalno močjo in optimalno zračno potjo, ki zmanjša zračni upor okrog posode za prah, ter 27 zračnimi dovodi, ki minimalizirajo izgubo sesalne moči, lahko zdaj zadihate lažje, saj sesalnik zagotavlja dosledno učinkovitost.

Zahvaljujoč čistilni postaji All-in-One Clean Station pa prah ne uhaja niti pri praznjenju posode. Postaja poskrbi za samodejno praznjenje posode za prah vsakič, ko sesalnik priključite nanjo. Polniti pa začne tudi baterijo sesalnika, da ob naslednjem čiščenju ne ostanete brez, čeprav odstranljiva baterija s podaljšano življenjsko dobo zagotavlja nemoteno čiščenje do ene ure.

Edinstvena tehnologija Air Pulse očisti koš za smeti, hkrati pa poskrbi, da drobni prah in delci ne uidejo nazaj v vaš dom. 0,5-litrska posoda za prah je tudi v celoti pralna.

Priročen in lahek vam bo olajšal delo

Morda vam sesanje s Samsung Bespoke Jet™ Complete ne bo več neljubo opravilo, saj tehta le 1,44 kg in ga lahko upravljate zgolj z eno roko, brez obremenitve zapestja. V primerjavi z običajnimi sesalniki Samsung je to kar 24 odstotkov manj teže. Z njim tako brez težav očistite vso hišo, vključno z oblazinjenim pohištvom, zgornjimi površinami omar, žaluzijami, pod napravami in preostalim pohištvom.

Še več informacij o izdelku najdete tukaj.

Podaljšajte si garancijo

Samsung vam zdaj zagotavlja še 5-letno garancijo na gospodinjske aparate. Za izbrane gospodinjske aparate, vključno s hladilniki, je do 31. decembra 2022 zagotovljena dodatna garancija. 

Za uveljavljanje pravice do promocije je treba v 30 dneh po nakupu prijaviti podatke o kupljeni napravi na spletni strani https://www.samsung.com/si/microsite/5-let-garancije-za-samsung-naprave/

Akcija traja do 31. decembra 2022, več informacij pa najdete na https://www.samsung.com/si/offer/5yw-wg-promo-2022/

 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.