Š. Š. | 11. 8. 2022, 11:02

'Položaj mrtveca' ali 'položaj krste': TO je po feng šuiju v spalnici PREPOVEDAN položaj

Profimedia
'Položaj mrtveca' ali 'položaj krste': TO je po feng šuiju v spalnici PREPOVEDAN položaj (foto: Profimedia)

'Položaj mrtveca' ali 'položaj krste' se sliši zelo srhljivo in resno in feng šui ga kot takega tudi obravnava. Gre za položaj postelje v spalnici. 

Feng šui ponuja ogromno rešitev, ki bodo izboljšale energijo v vašem stanovanju. Predpisuje pa tudi nekaj prepovedi. Tiste, kako ne sme biti postavljena postelja v spalnici, sodijo med najbolj stroge. Spalnica je po feng šuiju zelo pomemben prostor v hiši, svetišče.

Znotraj spalnice pa je center postelja. Ta pomemben kos pohištva mora biti postavljen tako, da se skozenj pretakajo najboljše energije.

Kaj je položaj krste?

Strokovnjakinja za feng šui Melissa Waite Stamps razloži, da postelja ne bi smela nikoli gledati neposredno na vhod v spalnico.

V praksi: vaša stopala ne bi smela biti usmerjena proti vratom. To je namreč položaj, ki ga številni narodi z Vzhoda prakticirajo, ko odnašajo mrtvece.

Nekateri strokovnjaki svetujejo, naj tudi glava ne meri proti vratom. Za položaj krste velja tudi spanje z glavo, obrnjeno na sever. Feng šui pravi, da ta položaj prereže vez z življenjsko energijo in zato ni priporočljiva.

Kam postaviti posteljo za najboljši pretok energij?

Postelja naj ima po diagonali pregled nad celotno spalnico, postavljena pa naj ne bo neposredno na vhod vrat. ''Postelja naj bo v najbolj oddaljenem levem ali desnem delu spalnice,'' svetuje Stampsova. Nikoli pa postelje po feng shuiju ne smete postaviti pod okno, saj s tem privabljate nesrečne vplive.

Profimedia

Kaj pa, če ne gre drugače kot v položaju krste?

Eno je teorija, drugo pa so majhne spalnice v majhnih stanovanjih, kjer se običajno vsa teorija podre. Tudi take okoliščine feng shui predvideva in ponuja rešitve. Če vaša postelja gleda na vrata spalnice, je treba med vrata in posteljo postaviti objekt, ki bo blažil negativne energijske učinke. Bojda bo delovalo, če boste na strop obesili zvončke ali lestenec iz kristalov.     

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.