Š. Š. | 13. 6. 2022, 20:20

TO so detajli, ki bodo v vaš dom vnesli pridih poletja

Profimedia

Če boste v vaš dom vnesli nekaj poletnega vzdušja, bo kakšen dan počitnic tudi doma - v stilu 'dolce far niente' - lahko čudovit.  

Zbrali smo nekaj idej, za katere ne potrebujete večjih posegov, le malce volje in iznajdljivosti:

Mornarski vzorec

Težko je kaj bolj poletnega, kot najbolj tipičen – mornarski – vzorec, ali pa vsaj kombinacija modre in bele barve. Možnosti je ogromno. Lahko krasi vaše okrasne blazine na kavču, lahko otroci v tem stilu narišejo slike in jih obesite na kakšno vrvico, morda na balkon. Modro vazo naj dopolni bel šlajer ali bel cvet hortenzije. Čudovit pridih bo dala preproga v tem vzorcu.

Težke barve naj zamenjajo svetlejši odtenki

Kjer je mogoče, odstranite težke in temne predmete in jih za nekaj mesecev nadomestite z bolj lahkotnim, poletnim dekorjem. Ta je lahko tudi uporaben, ni treba za ta namen kupovati 'nabiralcev prahu'. Ena ideja: lepo skledo napolnite z limonami. Čudovit in uporaben poletni dekor. Ali pa razstavite na morju nabrane školjke in kamenčke.

Profimedia

Sveže cvetje

Sveže cvetje je doma dobrodošlo kadarkoli. Poleti naj prevladujejo poletni cvetovi. Dobro je izbrati take, ki so vsaj malo odporni na poletno vročino. Poleg že omenjene hortenzije so tu še vrtnice, kale, sivka, potonika, sončnice ... V bolj ohlajen prostor, kot boste postavili vazo, dlje jih boste lahko občudovali. 

Profimedia

Utrinki s počitnic

Če boste po prihodu s počitnic nekaj najljubših utrinkov razvili in obesili na steno ali vrata hladilnika, bodo dopustniški občutki z vami skozi vse poletje.

Domačo jedilnico prestavite na svež zrak

Ni povsod te možnosti, a kjer je, naj se prehranjevanje poleti preseli na svež zrak. Resda bo za kosilo prevroče, a zgodnja večerja ali zajtrk ob poslušanju škržatov, ptic in božanju sončnih žarkov je lahko nekaj najlepšega.

Če zvečer ob tem zagori še kakšen lampijonček ali romantične lučke, je dom lahko prava poletna oaza.   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.