N. V. | 9. 1. 2023, 16:42

Največja napaka, ki jo počnemo pri zamrzovanju mletega mesa

Facebook/Mici by Lushu

Zaradi nepravilnega shranjevanja hrane lahko zbolimo. Za vas smo zbrali vse nasvete, da do tega ne bo prišlo.

Mleto goveje meso je nepogrešljiv del številnih jedi – iz njega lahko pripravite pleskavice, mesne kroglice ... Tovrstno meso je tudi odlična ideja za razne omake in enolončnice.

Če želite uživati ​​v teh jedeh, je pomembno, da meso ustrezno shranite. Surovo mleto goveje meso lahko zdrži le dan ali dva v hladilniku. Če v tem kratkem času ne nameravate porabiti vsega mesa, ga lahko zamrznete.

A pri tem bodite pazljivi

Ena največjih napak, ki jih počnemo pri zamrzovanju mletega mesa, je, da ga postavimo v zamrzovalnik, ki ne deluje dobro. Da meso dobro zamrzne in prepreči širjenje škodljivih mikroorganizmov v njem, mora zamrzovalnik neprekinjeno delovati pri -18 stopinjah Celzija. Če niste prepričani, ali vaš zamrzovalnik deluje pravilno, preverite s termometrom.

Preden date meso v zamrzovalnik, ga razdelite na manjše porcije, torej na količino, ki jo potrebujete za en obrok. Najslabše, kar lahko naredite, je, da meso odtalite, vzamete majhno porcijo in preostalo ponovno zamrznete.

Vsak kos mletega mesa zavijte v plastično in alu folijo, nato pa še v plastično vrečko. Označite datum, ko ste meso zamrznili. Strokovnjaki priporočajo, da mesa v zamrzovalniku ne hranite več kot od tri do štiri mesece. Po tem času izgubi kakovost in okus.

Profimedia

V zamrzovalnik lahko damo tudi termično obdelano mleto meso, na primer omako bolonjez. Pustite, da se kuhana mesna omaka ohladi na sobno temperaturo, preden jo pakirate v posamezne porcije in zamrznete.

Veste, kako najbolje odmrzniti mleto meso?

Zamrznjen kos mesa preložite na krožnik ali v skledo in ga za 24 ur postavite v hladilnik ter pustite, da se popolnoma odmrzne, preden ga uporabite za želeno jed. V skledo ga postavite, da preprečite, da bi tekočina iz odmrznjenega mesa kapljala na druga živila v hladilniku. V tej tekočini se lahko nahajajo škodljive snovi, ki lahko onesnažijo živila, če niso pravilno termično obdelana, in ogrozijo vaše zdravje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord