30. 9. 2022, 13:30 | Promocijska objava

Modna vplivnica Nina Kolar: ''Skoraj vse moje delo se skriva v teh napravah!''

Samsung

Vplivnica Nina Kolar je poslovna ženska, ki obožuje eleganco s pridihom športnosti. Moda ji od nekdaj pomeni veliko, zdaj pa jo je za svoj osebni in življenjski stil nadgradila s sodobno tehnologijo – izbrala je napravi dizajnerskega videza, ki se med seboj dopolnjujeta tako stilsko kot funkcionalno.

Za svoje delo in življenje je izbrala pametni telefon Samsung Galaxy Z Flip4 in pametno uro Galaxy Watch5, ki se sinhrono povezujeta in dopolnjujeta med seboj.

Nina Kolar z njima skrbi za organizacijo svojega pestrega vsakdanjika ter obenem za svoje dobro počutje in zdravje. Najbolj dobrodošlo se ji zdi, da se telefon in ura dopolnjujeta oz. sta povezljiva med seboj. Tako lahko prek telefona in aplikacij še poglobi vpogled v vse meritve, ki jih opravi ura. In obratno, ura v določenih okoliščinah lahko nadomesti marsikatero funkcijo telefona (prebiranje sporočil, opomniki …).

Nina, kako si zakorakala v jesen? Se približujejo novi projekti, ki se jih veseliš? Si ravno zaključila projekte, na katere si ponosna?

Po pravici povedano, sem z mislimi še zmeraj na plaži in srkam koktajl. Pa saj sanjarjenje ni prepovedano, kajne? 😀 Ja, seveda, tale druga polovica leta bo čisto nora. Zapolnjena bo tako s projekti na mojih socialnih omrežjih, dogodki ter obveznostmi zadnjega leta magistrskega študija kot z mojo povsem svežo kariero didžejke, na katero se z ljubeznijo pridno pripravljam že nekaj mesecev. Ne vem, kako bom vse to izpeljala, ampak pestro zagotovo bo. Se že veselim izzivov. Težko bi rekla, da obstaja katerikoli projekt, na katerega ne bi bila ponosna. Vsakič znova dam vse od sebe in mislim, da je to najbolj pomembno. Rada pomislim na malo Nino in kako neverjetno ponosna bi bila name, če bi me poznala. To mi v težkih trenutkih vliva pogum in me obdaja s spokojnostjo. Menim, da sta 8-letna in 80-letna verzija nas samih edini osebi, ki ju, konec koncev, moraš osrečiti in narediti ponosni. Hitro se ulovimo v mnenja in pričakovanja drugih ljudi, njihove kriterije in želje, sebe pa v procesu izgubimo. Nikoli ne pozabi, da loviš svoje sanje, ne pa sanje drugih ljudi. Skupaj s svojimi mlajšimi in starejšimi verzijami sebe si vse, kar potrebuješ. Moramo si zaupati.

Kakšni so tvoji najljubši modni dodatki, ki jih rada vsakodnevno kombiniraš s stajlingom?

Najraje imam nakit, in sicer različne kose zlate barve, po navadi nosim manjše uhane in za malenkost močnejšo chain verižico, prste pa zelo rada zapolnim z malo bolj drznimi prstani. Brez njih in uhanov se skorajda počutim golo, hahaha. Po navadi nosim tudi sončna očala in torbico, občasno pametno uro, ob hladnejših dneh pa še kakšen giganten šal. Vsakodnevno se rada oblečem v povsem casual kose, kot so kavbojke in top z rahlim pridihom ekstravagance. Nekaj mora biti odštekanega, drugače to nisem jaz! 😀 Moji najljubši stajlingi so z elegantnimi kosi zemeljskih barv, ki poudarijo našo ženstvenost; recimo daljše ali midi delno oprijete obleke v kombinaciji s sandalami s tanko visoko peto in torbico, rada pa nosim tudi blazerje kožnih odtenkov in dolge hlače s širokimi hlačnicami.

H kateremu stajlingu bi dodala naslednje naprave: pametni telefon, preklopni pametni telefon, pametno uro, tablico?

Oh, preklopni pametni telefon definitivno k čemurkoli, kar ima žepe. Svoj Galaxy Z Flip4 lahko stlačim skoraj v katerikoli žep, v kavbojke, jakno, pa tudi v miniaturne torbice, ki jih v resnici uporabljam le kot modni dodatek – niso preveč praktične, si lahko mislite. Še zdaj ne morem verjeti, da lahko telefon prepognem in ostane nepoškodovan, hahaha. Prava čarovnija. 😀 Vse te elektronske naprave bi zagotovo dodala h casual ali pa poslovnim stajlingom. Moja pametna ura Galaxy Watch5, na primer, je videti zelo elegantno in ima trak celo enake nežno vijoličaste barve, kot je zadnji del preklopnega telefona, tako da je več kot uporabna kot modni dodatek, ne le praktična. Prav ponosna sem nanjo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by N I N A K O L A R (@ninakolarofficial)

Si lahko zamisliš dan brez pametnega telefona, fotoaparata, pametne ure, tablice …?

Ojoj, misel na to me kar malo strese, skoraj vse moje delo se skriva v teh napravah. Bila bi kar malo zaskrbljena, ali nisem izpustila kakšnega pomembnega elektronskega sporočila! Se mi je pa že zgodilo, da se je spraznila baterija na pametnem telefonu ravno takrat, ko sem se z vlakom peljala 8 ur, s seboj pa nisem imela nobene knjige. Če bi dan prej morala ugibati, kako bo, bi rekla, da bo strašljivo dolgočasno. Vendar ni bilo tako! Končno sem imela priložnost preživeti čas sama s seboj in svojimi mislimi, kar me je spomnilo na to, kako prijetna deklica v resnici živi z menoj, v moji glavi. Porodilo se mi je tudi nekaj novih kreativnih idej, naša domišljija namreč najbolje deluje prav na robu dolgočasja. Skratka, bilo je v nasprotju z mojim predhodnim prepričanjem, zelo prijetno. Morda bom naslednjič to celo ponovila namensko, hahaha. Brez naprav bi verjetno kaj ustvarjala, morda napisala novo pesem, kaj narisala, športala ali pa šla na sprehod s knjigo in prigrizki ter si zbistrila misli na travniku. Ha, dobra ideja. Velik del prostega časa sem včasih preživljala tudi z mojim muckom, ki pa je letos, žal, preminil.

Ali moderno tehnologijo uporabljaš tudi zaradi prileganja stajlingu za tisti dan? Katera naprava se ti zdi najbolj prilagodljiva vsem stilom?

Ja, tudi to včasih. Menim, da je prav tale kombinacija Galaxy Z Flip4 in Galaxy Watch5 najbolj fleksibilna, saj sta obe napravi zelo elegantni s čistimi linijami, kar se prilega prav čemurkoli – casual, športnim, elegantnim, poslovnim stajlingom in drugim. Če sta pa še v isti barvi, tako kot moji, pa je to še dodaten plus! 😀

Kako največ uporabljaš pametno uro Watch5? Za šport, mogoče preprosto druženje s prijatelji?

Galaxy Watch5 največkrat uporabljam za šport, predvsem merjenje srčnega utripa pri teku in v fitnesu, včasih pa si jo nadenem kar tako in preverim svoje stanje telesne sestave s Samsung BioActive senzorjem, ker mi je noro fascinanten. Pokaže vse od odstotka telesne maščobe do teže skeletnih mišic. Veseli me tudi, da je zaslon narejen iz močnejšega safirnega kristala, ki je veliko bolj odporen proti praskam, tako da se lahko s pametno uro malo bolj brezskrbno potepam naokrog. Jaz in praske smo namreč zelo dobri prijatelji že od zmeraj. Funkcije za spremljanje kakovosti spanja pa raje ne uporabljam, čeprav je odlična, saj nočete vedeti, kakšna sta moj urnik in rutina spanja. Videti je tako, kot da bi vsak teden kliknila gumb ''randomiziraj'' in se prepustila usodi, hahaha. Se trudim to spremeniti, pa je namesto tega vedno huje, tako da predvidevam, da je kariera didžejke z vsemi svojimi potovanji in časovnimi razlikami kot nalašč zame, mi je usojena. 😀

Katera funkcija te je v navezi pametna ura Watch5– pametni telefon Z Flip4 najbolj navdušila?

V navezi pametna ura Watch5 in pametni telefon Z Flip4 me je najbolj navdušila možnost uporabe istih aplikacij na obeh napravah! To, da lahko spremljam svojo pot na Google Zemljevidih kar na pametni uri, je ''lifesaver''. Ogromno potujem in nenehno držanje telefona v roki le za namene orientacije je zelo utrujajoče. Z uro je to veliko lažje, pa še proste roke imam za kakšen sladoled ali mahanje mimoidočim kužkom, hahaha. 😀

Kako se ti zdi, da zdaj uporabljamo veliko tehnoloških naprav v našem poslovnem svetu? Na kakšen način tebi olajšajo/otežujejo življenje?

V poslovnem svetu tehnološke naprave prinašajo velike olajšave in izboljšave v kvaliteti ter natančnosti dela, hkrati pa mislim, da krhajo pristne medosebne odnose med sodelavci. Več je tehnološkega vmešavanja, manj je stikov z ljudmi, je pa višja produktivnost. Meni je z napravami opravljati svoje delo veliko lažje in bolj funkcionalno, so kot kakšni osebni asistenti, vedno na voljo, pa še vse informacije so le klik stran. So pa prav tako le klik stran tudi moji prijatelji in letalske vozovnice, razne aktivnosti, pa tudi smešni videi muck in papagajev, kar deluje kot kakšna skušnjava ali past za mojo produktivnost. 😀 Zavedati se moramo, da nas lahko virtualen svet zelo hitro potegne vase in zaplavamo v nekakšno brezčasje, kjer se je mogoče izgubiti, kot bi trenil. Vse ima svoje prednosti in slabosti, ključ do zdrave uporabe pa je v ravnotežju, tako kot tudi povsod drugod. Vse, česar konzumiramo preveč, nam škodi. Še voda, kdo bi si mislil! Pri mojem delu prednosti tehnoloških naprav v veliki meri odtehtajo slabosti, verjamem pa, da je pri kom drugem lahko drugače. Menim, da mora vsak uporabnik najprej spoznati sebe, svoje težnje in stopnjo samodiscipline, da lahko določi, kje so meje uporabe tehnoloških naprav. Vsekakor pa jih je dobro znati uporabljati, saj so vendarle zakladnica znanja in lahko odpirajo cela obzorja. 

Zakaj je Nina izbrala prav ti dve napravi, je povedala že sama, tu pa so še dejstva oz. njune lastnosti, ki prepričajo: 

Samsung Galaxy Z Flip4 poskrbi za popolno večopravilnost. Dodajte aplikacije na opravilno vrstico, ki bo vaše skrito orožje za hitro navigacijo in prehajanje med okni, ko boste v pogonu. S pomočjo sinhronizacije aplikacij lahko z enim dotikom zaženete do tri aplikacije hkrati, pri čemer si vse skupaj delijo super produktivni zaslon. Na 120 Hz zaslonu boste lahko brezhibno prehajali med vsebinami. Neverjetno odziven zaslon bo namreč prilagodil hitrost osveževanja in optimiziral pogled posebej za vas.

Ko boste imeli v lasti vodoodporen zložljiv pametni telefon, vas ne bo več skrbelo, kakšno bo vreme, ko se boste odpravili na sproščujoč izlet in boste skušali narediti nekaj posnetkov za spomin. Z nadgrajeno glavno kamero, Space Zoom povečavo in Nightography funkcijo je v zložljivo obliko prvič vključen profesionalni komplet za fotografiranje in snemanje. 

Brezhibno prepogibanje in izjemno vzdržljivost pa ponuja tudi Galaxy Z Flip4. Ta vodoodporni zložljivi mobilni telefoni lahko zdrži 1,5 metra pod vodo do 30 minut. Z Nightography tehnologijo na glavni kameri pa seveda poskrbi za popolne nočne foto- in videoposnetke. Odlikuje ga tudi FlexCam, prostoročna izkušnja kamere, s katero lahko izkoristite vse kote svojega telefona za zajemanje skupinskih posnetkov, selfijev in videoposnetkov.

Galaxy Watch5 vam bo pomagala pri spremljanju počutja, spalnih vzorcev, zdravja in napredka. S to napravo boste vsak trenutek vedeli, kaj vse ste naredili za boljše počutje in katere navade bi bilo smiselno v prihodnje še izboljšati. Koliko tekočine zaužijete, kako napredujete z vadbo, ste se na določen dan dovolj gibali ... Vse to so vprašanja, na katera boste s pomočjo pametne ure še hitreje našli odgovor. Spremljajte spalni ritem in pridobite koristne nasvete, ki vam bodo pomagali še bolje izkoristiti čas počitka. Galaxy Watch5 Pro vam omogoča tudi GPS sledenje in vas vodi zavoj za zavojem, ko kolesarite, planinarite ali tečete po še neuhojenih ali vam neznanih poteh.

Ob nakupu Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4 in naprav iz S22 serije do 16. oktobra prejmete še darilo. Izkoristite posebno ponudbo. Več informacij o njej najdete na spletnem mestu podjetja.
Samsung