A. Ko. | 17. 10. 2022, 12:09

Konj s kočijo pobegnil in galopiral po Ljubljani

Profimedia

Iz PU Ljubljana poročajo o zares nenavadnem dogodku, ki se je zgodil pretekli konec tedna. Poškodovan ni bil noben človek, so pa bili oškodovani trije avtomobili. 

Tisti, ki se je v nedeljo okoli kosila vozil po Ljubljani na območju Tomačevega, je bil lahko priča skoraj apokaliptičnemu prizoru. Konj je s kočijo vred divjal po cestah in mimogrede opraskal nekaj pločevine. Natančneje, v dogodku so bili oškodovani trije avtomobili.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kaj se je zgodilo? Konj se je splašil in s kočijo vred pobegnil s hipodroma Stožice. Najprej do krožišča v Tomačevem, nato pa naprej po levem pasu po Štajerski cesti na Brnčičevo.

Sama sreča, da je nanj naletela prava oseba – policist konjenik, ki ni bil na službeni dolžnosti, a je znal konja umiriti in ga zadržati do prihoda kolegov.

Konja so vrnili na hipodrom, saj ni bil poškodovan, zagotovo pa prestrašen. Policija nadaljuje zbiranje obvestil in pregledovanje škode.

Naj se sliši še tako nenavadno, pa so se taki dogodki v preteklosti že zgodili. Žal ne vedno samo z materialno škodo. Na Blokah je pred dvema letoma konj pobegnil po tem, ko je z njega padel jahač. Kasneje je trčil v osebno vozilo in poginil.

Tudi pred štirimi leti so po Ljubljani lovili konja, takrat osedlanega, pobegnil pa je iz bližnjega konjeniškega kluba. Srečno so ga ujeli in dogodek ni povzročil nobene materialne škode.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.