A. Ko. | 15. 9. 2022, 08:33

Kraljico je izguba enega izmed ljubljenčkov še posebej prizadela

Profimedia
Kraljico je izguba enega izmed ljubljenčkov še posebej prizadela (foto: Profimedia)

Več kot trideset psov se je zvrstilo na britanskem dvoru v času vladanja kraljice Elizabete II. A ko je poginil Willow, je bila njena žalost še posebej velika ...

Kdo je bil Willow, ki je pustil pri kraljici tako velik pečat? Korgi, seveda. A vendarle drugačen od preostalih. Kraljica se je leta 2015 odločila, da ne bo več vzrejala korgijev, saj za seboj po smrti ne želi pustiti mladičkov. Tri leta kasneje je poginil Willow, ki je bil zadnji iz kraljeve vzreje (14. generacija!). 

Z njim je odšel tudi del Susan, kraljičine prve psičke, s katero sta imeli izjemen odnos in s katero se je vzreja tudi začela.

Zato je slovo Willow monarhinjo izredno prizadelo. A vse do zadnjega diha je ob kraljici ostala dorgica Candy, tudi iz njene vzreje, ki danes šteje okoli deset let.

Vzreje na dvoru resda ni bilo več, ni pa držalo, da ne bo več mladičkov. Po smrti princa Filipa je princ Andrew svoji mami v tolažbo podaril dva mladička pasme korgi, Muicka in Fergusa. Našla ju je njegova nekdanja žena Sarah Ferguson, s katero še vedno živita pod isto streho. Sarah naj bi se s kraljico leta po aferi in ločitvi od Andrewa ponovno spoprijateljila na skupnih sprehodih s pasjimi prijatelji.

Eden izmed podarjenih korgijev – Fergus - je kmalu poginil, kar je kraljico zelo razžalostilo. Zato ji je princ Andrew priskrbel novega, ki sliši na ime Sandy. Oba se bosta v kratkem preselila k princu Andrewu, ki bo odslej skrbel zanju.

Čeprav to še ni uradno znano, viri predvidevajo, da se bo k Andrewu preselila tudi starejša psička Candy, ki je vajena življenja v družbi korgijev.

Druga možnost, ki jo preigravajo, pa je, da bo Candy živela pri dvornem osebju, na katerega je prav tako navajena.

Profimedia

Kakšna pa bo usoda 4-letne angleške koker španjelke Lissy, ki nosi ime po kraljici in ki je pretrgala dolgoletno kraljičino zvestobo zgolj korgijem? Uradno to še ni znano, so se pa britanski mediji razpisali o tem, da naj ne bi več živela na dvoru. Trenutno se namreč nahaja pri njenem trenerju Ianu Openshawu, pri katerem bo morda tudi ostala.     

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.