'Pes čuvaj' pogrnil na testu – med zaigranim oboroženim ropom je mirno dremal

1. 3. 2021, 12:56 | Viralno

              'Pes čuvaj' pogrnil na testu – med zaigranim oboroženim ropom je mirno dremal (foto: Facebook) Facebook

Tajska policija je izvedla vajo simuliranega oboroženega ropa zlatarne, varnostna kamera pa je med vajo med drugim ujela tudi huskyja, ki ga ima lastnik zlatarne sicer kot psa čuvaja. Ta je med celotno vajo mirno dremal in nedvomno na celi črti pogrnil ta test.

Posnetek varnostne kamere je bil objavljen na Facebooku in viralno zaokrožil po spletu. Postopek je sicer rutinska vaja, ki jo lokalna policija izvaja v različnih poslovalnicah, da preverijo, kako so zaposleni pripravljeni na morebitni oboroženi rop.

V posnetku pes po imenu Lucky mirno spi pred trgovinskim pultom in se ne da motiti tudi, ko v poslovalnico vstopi oborožen moški in od prodajalcev zahteva denar in nakit. Kljub grožnjam in nemiru Lucky ne trzne, tako da ropar na koncu mirno odkoraka iz zlatarne.

Lastnik zlatarne med vajo celo pogleda proti spečem ljubljenčku, če bo morda vseeno dobil kaj pomoči, a v zameno ne dobi nič. Lucky je tako sicer resda pogrnil na testu, je pa zato zlatarni pridobil več kot milijon ogledov. Na Facebooku je video prejel več kot 29.000 všečkov in preko 3.000 komentarjev.

A brez skrbi – Lucky v resnici ni neuporaben. Lastnik predvideva, da se Lucky ni odzval zato, ker je roparja igral policist, ki ga Lucky že pozna. Zato se najbrž ni odzval. Lastnik zlatarne je navdušen nad odzivom, ki jih je prejel na posnetek.