Še ena obleka, ki je razdelila splet – je modra ali bela?

24. 1. 2021, 17:08 | Viralno

              Še ena obleka, ki je razdelila splet – je modra ali bela? (foto: Instagram: @kendallgilding7) Instagram: @kendallgilding7

Pet let je minilo od tiste famozne optične iluzije o modri in črni obleki, ki je morda v resnici bila bela in zlata. Pred nekaj dnevi pa se je poročevalka Kendall Gilding na Instagramu objavila v njeni najljubši beli obleki – a kaj, ko je ta obleka modra?

Avstralska televizijska poročevalka Kendall Gilding ni niti slutila, da bo z Instagram objavo pred prenosom v živo na programu Channel 7 postala del viralne spletne debate. 26-letnica je le objavila fotografijo in pripisala: »V sredo v beli! Živim za to obleko – mehke linije, detajli na ovratniku, čudovita tkanina, najbolj sveža bela barva.«

Nenadoma je završalo. Njenih 13.000 sledilcev se je zmedeno podalo v debato – čudovita bela obleka je bila namreč na fotografiji videti modra.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KENDALL GILDING (@kendallgilding7)

»Definitivno modra, a zelo lepa,« se bere eden od komentarjev.

Kendall je zato objavila še eno fotografijo, kjer v isti obleki le nekaj minut kasneje sedi v televizijskem studiu. Barva obleke? Nedvomno bela.

Razlog za različne barve? Osvetlitev, menda. In v nekaterih primerih, po besedah profesorja Stephena Westlanda, ki je leta 2015 komentiral fenomen viralne modro-črne oz. belo-zlate obleke: včasih vidimo to, v kar smo prepričani, da bomo videli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KENDALL GILDING (@kendallgilding7)