19. 6. 2020, 15:01 | Vir: STA

Indijski premier Narendra Modi v boju proti koronavirusu priporoča jogo

profimedia

Indijski premier Narendra Modi je sodržavljanom priporočil jogo, da bi si ustvarili imunski ščit pred novim koronavirusom. Indija se sicer bori s porastom okužb s tem virusom.

"Vsi vemo, da doslej ni še nikomur na svetu uspelo razviti cepiva proti covidu-19 ali koronavirusu," je Modi, ki tudi sam rad izvaja jogo, povedal v videonagovoru pred svetovnim dnevom joge, ki bo v nedeljo.

"Zato lahko zdaj samo močan imunski sistem deluje kot ščit ali varnostnik za nas in naše družinske člane, (...) joga je naš zvesti prijatelj pri zagotavljanju tega ščita," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP poudaril v videu, objavljenem na Youtubu.

Modi je jogo priporočil tudi kot način sproščanja ob stresu, ki ga ljudje doživljajo zaradi pandemije covida-19.

Indijski premier, ki je vegetarijanec in nasprotnik alkohola, je ljudem svetoval, naj letos svetovni dan joge obeležijo doma. Običajno se namreč množice ljudi zberejo na ulicah indijskih mest in drugod po svetu, kjer skupaj izvajajo jogo. Združeni narodi so sicer leta 2014 svetovni dan joge razglasili na Modijevo pobudo.

Iz Indije poročajo o hudem porastu okužb z novim koronavirusom. Doslej so po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa potrdili več kot 380.500 okužb, umrlo je okoli 12.570 ljudi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.