A. B. | 16. 1. 2023, 07:22 | Vir: Aktivni.si

Športna trenerka o mitu: kavo zjutraj spijem na prazen želodec

Profimedia

Najbrž ste že slišali, da je kava na prazen želodec nezdrava. Ampak, ali to res drži? 

V novi epizodi Aktivni podkasta so gostili Tjašo Babnik, diplomirano športno trenerko, ki stoji za podjetjem Aktivni z mano. S svojim znanjem motivira in uči posameznike, kako skrb zase vzeti v svoje roke in si zagotoviti zdrav vsakdan. V pogovoru je Tjaša spregovorila tudi o svoji jutranji rutini. Zaupala je, da dan začne s kavo - in to na prazen želodec. 

Kava na prazen želodec 

Zaveda se, da smernice priporočajo najprej zajtrk. "Če poznamo osnove zdravega življenjskega sloga, vemo, da je priporočljivo zjutraj najprej pojesti zajtrk," je povedala.

Vendar je prepričana, da je tudi pri jutranji rutini najpomembneje, da prisluhnemo sebi.

"Nisem nobena strokovnjakinja za prehrano (o njej smo se učili seveda v okviru fakultete za šport), a se mi zdi, da je za zdrav življenjski slog najbolj pomembno, da sami ugotovimo, kaj našemu telesu prija. Skratka, meni kava na prazen želodec zelo ustreza, potem takoj zatem sledi zajtrk, aktivnost," je zaključila.

Z njo so na podkastu Aktivni.si spregovorili tudi o vadbi nosečnic, preobremenjenosti otrok, novoletnih zaobljubah ter še veliko več. Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj:


Provided by Metropolitan

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.