V Celju še tretja enota Specialne avtocestne policije. Kakšne bodo njene naloge?

14. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli

Z njo je v celoti postal pokrit štajerski krak avtoceste A.

Specialna enota avtocestne policije je eden najbolj ambicioznih projektov Slovenske policije v zadnjih letih, ki je nastal kljub nekaterim nasprotovanjem v samem vrhu organizacije. A rezultati o uspehu kažejo svoje, zato je povsem razumljivo, da se prav hitro odpirajo tudi nove enote. Le dobro leto dni po ustanovitvi SEAP in manj kot leto dni po odprtju novih prostorov na področju nekdanje Cestninske postaje Kompolje je namreč svoja vrata odprla že tretja enota.

Slednja je tako slovesen dogodek doživela v začetku tega tedna in sicer v ponedeljek, med drugimi pa je bil na slovesnosti prisoten tudi generalni direktor policije dr. Anton Olaj. Omenjeno enoto bo sicer vodil Milko Panikvar.

Tretja izmed petih enot

Nova enota avtocestne policije bo sicer skrbela za najmanjši koridor avtoceste med vsemi petimi enotami, ki so oziroma še bodo odprle svoja vrata do konca letošnjega leta – to bosta še koprska in novomeška enota – saj bo pokrivala območje med Trojanami in Slovensko Bistrico. Hkrati bo ob izgradnji pod njene pristojnosti prišla tudi hitra cesta med Žalcem in Koroško, ki bo del tretje razvojne osi.

Omenjena enota bo sicer igrala ključno vlogo pri nadzoru vse večje količine prometa na štajerski avtocesti, zaradi česar se na njej v zadnjem obdobju pojavlja vse več najrazličnejših kaznivih dejanj. Ob tem pa na policiji poudarjajo, da zaradi nove enote ne bo trpelo delo Policijske Uprave Celje, saj bo število policistov v njej ostalo enako.

Sicer pa smo o delu avtocestne policije nekoliko obširneje pisali tudi v aktualni številki revije Avto magazin, hkrati pa si njihovo delo lahko pogledate tudi v zadnji epizodi Avto magazin TV.

Preberite še: Tako izgleda dan v življenju avtocestne policije! - Avto Magazin TV

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol