20. 2. 2022, 12:24 | Vir: STA

4 poškodovani v požaru, ki je izbruhnil v delavnici v Preradu, zagorel vikend v Pesnici

profimedia

Gasilci so v soboto na območju Policijske uprave Maribor gasili dva večja požara. V naselju Prerad v občini Dornava je prišlo do požara in manjše eksplozije v delavnici. Nastalo je za več kot 60.000 evrov škode, v dogodku pa so bile poškodovane štiri osebe. Na območju Pesnice pa je v požaru vikenda nastalo za okoli 10.000 evrov škode.

V soboto okoli poldneva je v naselju Prerad zagorelo v delavnici v neposredni bližini stanovanjske hiše. Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, naj bi do požara prišlo zaradi nepazljivosti 31-letnega moškega, ki je opravljal dela s kotnim brusilnikom, od katerega so letele iskre in zanetile požar.

V bližini so bile posoda z vnetljivo snovjo in jeklenke. Ko je začelo goreti, je moški zapustil delavnico, zatem pa je prišlo do manjše eksplozije. V požaru je objekt in orodje v celoti pogorelo, zaradi požara in vročine pa je škoda nastala tudi na bližnji stanovanjski hiši. Tam so pričela pokati stekla na oknih, poškodovana so bila tudi vhodna vrata.

Zaradi vdihovanja dima je lastnik objekta potreboval zdravniško pomoč, po podatkih centra za obveščanje pa so se ob intervenciji poškodovali tudi trije gasilci.

Požar so sicer pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Dornava, Ptuj, Gabrnik, Žamenci in Polenšak. Zaradi požara je nastalo za več kot 60.000 evrov škode, so še navedli na PU Maribor in napovedali, da bodo na ptujsko tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Jarenina, Pernica in Pesnica pa so v soboto dopoldne pogasili požar na leseni počitniški hišici v naselju Gačnik v občina Pesnica. Vzrok požara naj bi bil samovžig lesenega trama, ki je bil neposredno ob kovinski tuljavi, ki vodi iz kamina v dimnik. Materialna škoda znaša približno 10.000 evrov, so navedli na PU Maribor in napovedali, da bodo v tem primeru na tožilstvo poslali poročilo.

Po podatkih centra za obveščanje je poleg tega davi okoli 5.30 zagorelo gospodarsko poslopje v Humu pri Ormožu. Gasilci so požar že pogasili in požarišče s pomočjo delovnega stroja prekopali ter pregledali s termovizijsko kamero.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk