4. 4. 2022, 09:27

Pomlad se vrača: bomo končno lahko pospravili bunde in kape?

Profimedia

April je že pokazal, da je vremensko zelo muhast mesec. Kaj nas čaka v prihodnjih dneh?

Vreme bo krojil občutno toplejši jugozahodni veter, ki nam bo ob popoldnevih spet prinesel temperature okoli 20 stopinj Celzija. Ob jugozahodniku se bodo oblaki večji del tedna zbirali predvsem v zahodnem delu Slovenije, drugod bo večinoma sončno. Tako bo ostalo do sobote, nato pa nas bo prešla nova hladna fronta s padavinami in, kot vse kaže, spet tudi s precej nizko mejo sneženja

Pričakujemo lahko izmenjavanje sončnih in oblačnih obdobij. Slednjih bo več na severnem Primorskem in Notranjskem, kjer bo popoldne lahko padlo nekaj kapelj dežja. Na Goriškem, v osrednji Sloveniji in na jugovzhodu bodo najvišje temperature okoli 13 stopinj Celzija, ob morju kakšna stopinja manj. Drugod bo od 8 do 11 stopinj Celzija.  

Torek bo sončen, nekaj oblačnosti bo na zahodu in severu države. Zjutraj bo v zatišnih legah še zmrzovalo, čez dan pa se bo v večjem delu Slovenije ogrelo nad 15 stopinj Celzija. Še toplejši zrak se bo nad nami zadrževal v sredo, ko bodo temperature v vzhodni Sloveniji presegle 20 stopinj, oblaki pa bodo le izjema.

Izognili smo se pozebi

Na srečo je bil strah, da bi se ponovil scenarij iz preteklih let, ko je pozeba vzela skoraj celoten pridelek, odveč, saj so večji del noči še vztrajali oblaki, proti jutru pa je izrazitejše ohlajanje ponekod preprečila megla. Temperature so se tako danes zjutraj le na mrazu najbolj izpostavljenih legah spustile malo pod ničlo.