R. K. | 29. 7. 2022, 16:21

Aleksandra Pivec z novo službo, ki je svetlobna leta stran od politike

Tamino Petelinšek/STA

Po blamaži v javni upravi se je znova postavila na noge. Dvignila se je kot Feniks iz pepela ... 

Aleksandra Pivec, ki si jo je slovenska javnost najbolj zapomnila po neslavnem sestopu s položaja kmetijske ministrice, se je povsem posvetila novi službi. Postala je namreč prokuristka mariborskega podjetja Vinag 1847, ki velja za eno izmed največjih in najstarejših evropskih vinskih kleti. 

Bobo

Pritegnila jo je ideja o ponovni oživitvi legendarne vinske zgodbe

"Področje vinarstva in vinskega turizma mi je bilo tako rekoč položeno v zibelko. Izkušnje, znanje, odnos in vinsko kulturo sem med drugim pridobila od mojega dedka, ki je bil eden od pionirjev sodobnega vinarstva v Sloveniji, zato si želim, da bi s svojo energijo in znanjem pospešila novo etapo razvoja zgodbe mariborskega Vinaga 1847", je Pivčeva o tem, zakaj se je odločila sprejeti delo, povedala v intervjuju za Slovenske novice.

Kot je dejala, so ji idejo o ponovni oživitvi legendarne vinske zgodbe predstavili novi lastniki podjetja, sama pa je začutila, da mora biti del nje. Ima tudi vso potrebno znanje in izkušnje, saj ima njena družina dolgo vinarsko tradicijo, sama pa je iz fermentacije grozdnega mošta v vino tudi doktorirala.

Bobo

Se je iz politike povsem umaknila?

"Moja življenjska filozofija je takšna, da vedno izbiram delo, ki ga čutim, in zato vanj vložim vse svoje znanje, energijo in ne nazadnje srce", je še pojasnila ter dodala, da v delu neizmerno uživa tudi takrat, ko zahteva veliko napora, energija in časa.

O politiki pravi, da je v njej pustila globoko sled in številne izkušnje. Ob tem je nakazala, da ta pot tudi sedaj ni pozabljena, čeprav trenutno vso svojo energijo in čas posveča novi zaposlitvi. "Obstaja stranka z veliko člani in seveda jo bomo ohranjali in gradili naprej. Pred nami so lokalne volitve in na njih boste zagotovo znova slišali za Našo deželo", je napovedala v intervjuju za Slovenske novice.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije