J. B. | 27. 3. 2023, 14:03

Na pomladanske radosti bomo morali še počakati, vremenska napoved poskrbela za slabo voljo (poglejte, kaj nas čaka)

Profimedia

Ste tudi vi v omarah zimska oblačila že zamenjali za poletna? Morda ste to naredili malce prehitro ...

"Hura, pomlad je tu!" so pretekli teden od veselja v zrak poskakovali številni. In se, jasno, nemudoma lotili opravil, ki sodijo k prihodu enega najbolj prijetnih letnih časov. Ljudje so po vsej državi v preteklih dneh že okopavali vrtove, kosili travo, sadili to in ono ter - kakopak - na plan privlekli "roštilje".

Potem pa je prišla hladna prha ...

Vonj po dobrotah z žara se je širil z marsikaterega vrta, dokler že za vikend ni prišla hladna prha. Skorajda dobesedno. Nad državo so se znova nagnetli gosti, črni oblaki. Tudi deževalo je, in to precej.

V nekaterih višje ležečih delih Slovenije je v noči z nedelje na ponedeljek celo snežilo. Na Blokah je tako padlo kar okrog sedem centimetrov snega.

Tudi v naslednjih dneh bo vreme vse prej kot pomladno. Torkovo jutro bo med drugim tudi zelo hladno, ponekod se bodo temperature spustile tudi do -7 stopinj Celzija.

"Na Primorskem in v Vipavski dolini se bodo temperature spustile pod ledišče, kar pomeni nevarnost za pozebo," je meteorolog Agencije RS za okolje Blaž Šter povedal za N1 in namignil na scenarij, ki se ga bojijo predvsem kmetje. 

Profimedia

V sredo bo sledila otoplitev, že v četrtek pa nas bo spet "pral dež". Ne bo obilen oziroma bo padavin manj, kot jih bo v ... soboto! Da, vikend bo spet moker. Pozabite torej na dobrote z žara. Bolj prijetno bo poležavati na kavču. Pod toplo odejo. Temperature bodo spet začela padati. "Vprašanje, kako izrazita bo fronta za konec tedna. Začetek prihodnjega tedna pa bi lahko s seboj prinesel še eno ohladitev," je napovedal Šter.

Profimedia

Zima torej še malce kaže svoje zobe, a vseeno je jasno, da bije bitko, ki jo bo izgubila. Pomlad bo prišla. Prej ali slej. Res pa je, da bomo morali še malce počakati na trenutek, ko se nam zjutraj od doma ne bo treba več odpraviti v toplem plašču.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk