R.S. | 16. 8. 2022, 16:16 | Vir: STA

Na tem območju so štirje moški skušali okrasti starejše občane

Aleksandra Saša Prelesnik

Občanka je osumljene zalotila v stanovanjski hiši. Eden se ji je predstavil kot delavec elektro podjetja in ji dejal, da morajo pregledati hišo, ostali trije pa so se medtem že razkropili po hiši in iskali denar ter druge vrednejše stvari.

Policija je v četrtek zaradi suma storitve kaznivih dejanj velikih tatvin odvzela prostost štirim moškim doma z območja Policijske uprave Novo mesto, ki so pod različnimi pretvezami vstopali v stanovanjske hiše na šentjurskem in šmarskem območju.

Bobo

Vse štiri so kazensko ovadili, tri so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor.

Osumljeni, ki so se predstavljali kot delavci elektro podjetij, ali so spraševali za bližnje obrtnike oz. prosili za vodo, so se z osebnim vozilom ljubljanskih registrskih oznak, pripeljali do stanovanjske hiše v Žegru, od koder jih je pregnal lastnik, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Občanka iz Gorice pri Slivnici je osumljene zalotila v stanovanjski hiši. Eden se ji je predstavil kot delavec elektro podjetja in ji dejal, da morajo pregledati hišo, ostali trije pa so se medtem že razkropili po hiši in iskali denar ter druge vrednejše stvari. Občanka jih je uspela pregnati, preden so uspeli kar koli ukrasti.

Slišala ropot

Četverica se je nato odpeljala proti Paridolu, kjer so vstopili v bivalni del stanovanjske hiše, medtem, ko sta bila lastnik in lastnica v kletnih prostorih. Ko je lastnica slišala ropot, je pred hišo opazila neznanca, nato pa so iz hiše prišli še ostali trije, ki so medtem prostore preiskali in ukradli gotovino ter se odpeljali.

Profimedia

Trije osumljeni so bili v preteklosti na območju Slovenije že večkrat obravnavani ter kazensko ovadeni in tudi že obsojeni zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

Vsem trem je izvrševanje kaznivih dejanj edini vir za preživetje in se po odsluženih kaznih znova vrnejo na stara pota. Za žrtve premoženjskih kaznivih dejanj si običajno izberejo starejše ljudi, ki živijo na odmaknjenih območij izven naselij.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk