P.M. | 9. 6. 2023, 17:31

Deželak Junak na cilju, toliko denarja je za počitnice otrok zbral letos! (VIDEO)

Otton Zajec

Skupaj z ekipo je po desetih dneh varno prispel na Debeli Rtič, kjer ga je pričakalo ogromno navdušenih podpornikov!

Na cilju so legendarnega Deželaka Junaka pričakali njegovi sodelavci, prijatelji, poslušalci in nenazadnje njegova srčna družina. In napočil je trenutek, ko je vsa Slovenija izvedela, koliko denarja je zbral s svojo dobrodelno akcijo in koliko otrok bodo letos odpeljali na morje!

Spremljanje zaključka v živo

"Zakaj poudarjamo cifre? Na koncu v življenju vedno pridemo do cifer. In to cifro potrebujemo zato, ker veliko otrok te cifre nima. Lani smo zbrali skoraj milijon. Ali si želimo letos zbrati skoraj milijon evrov? Moj odgovor je ne. Ne želimo si zbrati milijon evrov, mi ga hočemo zapraviti. Takoj!" je tik zaključkom zbrane nagovoril Denis Avdić.

"Mi dobimo miljon, spetembra smo že 'broke'. Je pa to milijon, ki ni 'sfučkan' v tri krasne. V 30, 40, 50, 60 krasnih avtobusov polnih otrok gre tole," je še dejal Avdić.

Otton Zajec

"V življenju je pomembno imeti vesele trenutke"

Ena izmed največjih podpornic akcije, humanitarka in predsednica Zveze Prijateljev Mladine Ljubljana – Moste Polje, Anita Ogulin, je zjutraj obiskala Denis Avdić Show, kjer je v pogovoru z ekipo imela pomembno sporočilo za Slovenijo.  

"Če se nam nekaj slabega zgodi, smo žalostni. Če žalost traja, kam to pelje? To vodi samo še navzdol. Zato je zelo pomembno v življenju imeti vesele trenutke." 

Aleksandra Saša Prelesnik

"Najde se tudi komentar, zakaj država ne poskrbi za otroke? Ali pa – zakaj morajo otroci na morje, jaz tudi nisem bil? In ja, imate prav. Če gledamo iz strani glave, imate prav. Če pa gledamo iz srca, pa je edina prava stvar, ki jo lahko naredimo ta, da jim to morje omogočimo. Človek je tak, da v krizi najprej rešuje sebe. Vedno rešujemo sebe, razen, če je poleg tebe otrok. Takrat pa glava odpove in odloča samo srce."

Novo na Metroplay: Soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše | N1 STUDIO