13. 6. 2022, 13:02

Za izginula novinarja ni več upanja: "Nista več z nami."

Twitter/Elinei Carvalho

Novinar Dom Phillips in raziskovalec Bruno Pereira sta izginila pred tednom dni, zdaj pa je brazilska policija našla lastnino pogrešanega novinarja. 

V Braziliji sta v oddaljenem kotičku Amazonije prejšnji teden izginila britanski novinar Dom Philips in brazilski raziskovalec Bruno Pereira. Območje je znano predvsem po razvpitem nezakonitem rudarjenju in trgovini z mamili. Zdaj je policija našla njune osebne predmete

Našli nahrbtnik, poln oblačil 

V bližini območja, kjer so ju nazadnje videli, so našli Phillipsove škornje in nahrbtnik, poln oblačil, ter Pereirovo osebno izkaznico, njegove natikače, črne hlače in škornje, poroča BBC. 

Phillipsova tašča je na družbenih medijih zapisala: "Nista več z nami." Njegova žena pa je zapis pozneje delila na svojem profilu.

Ostanki človeške krvi

Prejšnji teden so na ribiškem čolnu našli ostanke človeške krvi. Policija je aretirala lastnika čolna Amarilda da Costa, znanega tudi kot Pelado, ki ga policija povezuje z lokalnimi zločinskimi organizacijami. 

Dom Phillips je bil dolgoletni sodelavec britanskega časnika The Guardian, Bruno Pereira pa domači strokovnjak za avtohtone skupnosti.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk