K. Ž. | 8. 5. 2024, 09:20

Huda nesreča rednega avtobusa: ob močnem trku 25 potnikov vrglo skozi okno

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Avtobus je obtičal v jarku, gasilci pa so oskrbeli šokirane in poškodovane potnike.

V sredo zgodaj zjutraj je prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil udeležen avtobus. Nesreča se je pripetila med občinama Appen in Morrege v okrožju Pinneberg v nemški zvezni deželi Schleswig-Holstein. Po prvih podatkih je avtobus okoli 5.20 iz še nepojasnjenih razlogov zapeljal s ceste pri vojašnici v Appnu ter pristal v jarku ob glavni cesti in trčil v odbojni zid, poroča nemški Bild.

Očividci si poročali, da je bila moč trka tako velika, da je 25 potnikov vrglo skozi okno. Po klicu v sili so na kraj prihiteli reševalci iz Hamburga in Schleswig-Holsteina, poklican je bil tudi reševalni helikopter.

Reševalci so morali razbiti stransko steklo, da so lahko rešili potnike. Po prvih ugotovitvah so vsi potniki poškodovani, šest jih je srednje težko, preostali pa lažje.

V jutranjih urah je bilo na kraju okoli 60 reševalcev, trije zdravniki nujne medicinske pomoči in 23 reševalnih vozil. Cesta je še vedno zaprta. Kako je prišlo do nesreče, še ni jasno. Obstaja možnost, da je za volanom sedel voznik začetnik. Policijska preiskava še vedno poteka.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu