A.B. | 12. 1. 2022, 06:00

Zaradi TEGA gosta znanega Slovenca so se 'debelo gledali': Zakaj?

Miloš Vujinović: BOBO

Na tokratni tribuni prvega moža družbe Gen-i, Roberta Goloba, je prisostvoval tudi pravnik Anže Erbežnik, kar je v javnosti sprožilo precejšnje začudenje. Razlog? Erbežnik je v vlogi državnega sekretarja na pravosodnem ministrstvu ODLOČNO zagovarjal vladno odločitev, da razveljavi postopek imenovanja evropskih delegiranih tožilcev, v katerem je državnotožilski svet izbral kandidata, ki nista bila po volji premierja Janeza Janše. 

Po poročanju N1 Slovenija, je prisostvovanje Erbežnika na tokratni tribuni nekdanjega predsednika družbe Gen-i, Roberta Goloba, vzbudilo precejšnje začudenje. 

Golob, ki se od lanskega decembra v javnosti pogosteje pojavlja kot zanimiv in potencialno močan politični akter, je namreč v svoji prvi javni tribuni ostro kritiziral delo aktualne vlade in med drugim dejal, da njena politika ni zrela desničarska politika, temveč fašizem in z besedami ''to bomo rešili'' namignil, da bo njegovo delovanje na političnem parketu precej drugačno. 

Zakaj je torej v oči zbodlo dejstvo, da je na tokratno tribuno povabil pravnika Anžeta Erbežnika? No, med drugim naj bi Erbežnik svoj 'stolček' zasedel ravno s pomočjo premierja Janše, slednji pa naj bi od Erbežnika pričakoval, da bo izpeljal nekatere projekte v korist največje slovenske politične stranke SDS. 

Erbežnik se je - v sicer kratkem obdobju delovanja na državnosekretarski poziciji - posvečal predvsem zagovarjanju odločitev, s katerimi je vlada utemeljila neimenovanje tožilcev Mateja Oštirja in Tanje Frank Eler na položaj evropskih delegiranih tožilcev. Gre za potezo, ki je tako doma kot v tujini dvignila veliko prahu in je pod sedanjo oblastjo močno zamajala temelje vladavine prava v naši državi. 

Več si lahko preberete TUKAJ. 

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije