J. B./STA | 8. 11. 2022, 07:44

Naj ga zaustavi, kdor ga lahko! Fenomenalni Luka Dončić vnovič čaral v ligi NBA, tudi tokrat njegov prispevek izjemen

Profimedia

Košarkarski zvezdnik iz Ljubljane še naprej kraljuje na parketih Severne Amerike. V noči s ponedeljka na torek je bil znova v izjemni formi.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je ob zmagi Dallas Mavericks proti Brooklyn Nets s 96:94 še devetič zapovrstjo na začetku sezone severnoameriške lige NBA presegel mejo 30 točk. Ustavil se je pri 36 točkah, ob tem pa dodal po šest skokov in podaj.

Za Dallas (6-3) je bila to četrta zmaga v nizu, za 23-letnega Ljubljančana pa nova tekma z več kot 30 točkami od začetka sezone. Z deveto zaporedno je postal košarkar z drugim najdaljšim tovrstnim dosežkom. Na vrhu te lestvice je Wilt Chamberlain, ki mu je v sezoni 1962/63 to uspelo kar 23-krat.

Daleč najbolj učinkovit igralec na parketu

V tesnem obračunu je bil Dončić daleč najbolj učinkovit košarkar na parketu. Iz igre je zadel 11 od 22 metov, od tega pet od devetih za tri točke. S črte prostih metov je zadel devet od 12 metov. V statistiko je v 38:26 minute vpisal še dve ukradeni ter pet izgubljenih žog ob eni blokadi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Za Dallas sta Dorian Finney-Smith in Josh Green dosegla 18 oz. 16 točk. Pri poraženi ekipi Brooklyna, ki je izgubila sedmič v sezoni, je Kevin Durant dvoboj končal s 26 točkami. Zaradi kazni ni igral Kyrie Irving.

Dragićevih 10 točk

Goran Dragić se je s Chicago Bulls še drugo noč zapovrstjo meril s Toronto Raptors. Po porazu v Kanadi so v svoji dvorani tokrat biki ugnali tekmeca s 111:97. Šestintridesetletni Ljubljančan je v dobrih 25 minutah na parketu dosegel 10 točk, pet skokov in dve asistenci. Najboljši strelec tekme je bil njegov soigralec Zach LaVine s 30, pri Torontu je 27 točk prispeval Fred VanVleet.

Čančar vnovič ni dobil priložnosti

Tretji Slovenec v NBA, Vlatko Čančar, ob tesnem razpletu dvoboja med Denver Nuggets in San Antonio Spurs znova ni dobil priložnosti za igro. Njegov Denver je slavil s 115:109. Nikola Jokić je dvoboj končal s 26 točkami, desetimi podajami ter osmimi skoki. Pri San Antoniu je Keldon Johnson vpisal 30 točk.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk