Uredništvo | 25. 3. 2024, 09:01

Najboljši (pohorski) sendvič po okusu Filipa Flisarja – zaupal nam je recept (VIDEO)

Filip Flisar je v Spar podkastu Po mojem okusu skupaj z Boštjanom Gorencem Pižamo pripravil slastni sendvič povsem po njegovem okusu, katerega glavna sestavina je Pohorska šunka.

Čeprav je Filip Flisar svojo profesionalno pot sklenil leta 2020, šport ostaja v njegovem življenju, se je pa pokazal čas tudi za kaj drugega. Trenutno ga tako zelo okupira Pohorska šunkanjegova blagovna znamka, ki se ji posveča zadnja leta.

Zanimiva je zgodba, ki stoji za idejo, da bi Filip Flisar imel svojo šunko. Vse se je začelo z izjavo novinarjem. Potem ko je Flisar leta 2015 postal svetovni prvak, je novinarjem dejal: "Pohorske šunke so zašpanale na kuclih, in to je to, ne."

Iz 'nedolžne' izjave po tekmi se je rodil nov posel.

Iz 'nedolžne' izjave po tekmi se je rodil nov posel.

Sami Rahim

Odtlej so ljudje po Sloveniji, kjerkoli so ga srečali, omenjali pohorsko šunko. In se je odločil: "Če zdaj tako hočete pohorsko šunko, potem vam bom pa naredil pohorsko šunko in naredil vam bom najboljšo šunko, kar ste jo kdajkoli jedli."

Pot do tja ni bila lahka, prizna Flisar, a je vztrajal in uspelo mu je, tudi s pomočjo prijateljev, ki so v mesno industrijo vpeti že dlje časa. Danes je ponosen na Pohorsko šunko, ki je narejena iz 100-odstotno slovenskih prašičev, naravno in nežno dimljena s pohorskim bukovim lesom ter suho soljena.

Pohorska šunka je nova blagovna znamka Filipa Flisarja.

Pohorska šunka je nova blagovna znamka Filipa Flisarja.

Sami Rahim

"Spitzenklasse," jo pohvali Flisar. Zato ni čudno, da je bila prav ta šunka tudi osrednji del sendviča, ki ga je Flisar pripravil skupaj s Pižamo v Spar podkastu Po mojem okusu

Kako pripraviti 'Flisarjev sendvič' doma?

Sestavine: 

To je sendvič, povsem po okusu Filipa Flisarja.

To je sendvič, povsem po okusu Filipa Flisarja.

Sami Rahim

Postopek priprave: 

Skuhamo jajca, ne povsem trdo, ampak skoraj. Na tanko narežemo radič in ga pokapamo z balzamičnim kisom. Ločimo beljake od rumenjakov. Šunko narežemo na rezine in jo popečemo. Beljake narežemo na koščke. Na koščke narežemo tudi koprc. Rumenjake zmešamo v emulzijo skupaj z majonezo, polnozrnato gorčico, soljo, poprom in pekočo omako. Emulziji dodamo še koščke beljakov in koprc.

Nazadnje francosko štručko prerežemo po dolžini in širini ter jo popečemo. Sledi še sestavljanje sendviča: na popečen kos kruha namažemo jajčno solato, dodamo radič in nazadnje rezine Pohorske šunke. Pa dober tek. 

Celoten podkast si lahko ogledate TUKAJ.