J. Z. | 22. 10. 2022, 18:22

Anita Ogulin iskreno o tem, kako se ji je podrl svet

Osebni arhiv Anite Ogulin

Humanitarka, ki je pomagala na tisoče družinam, se je sama znašla pred težko preizkušnjo. Odločno se je spopadla z diagnozo rak in marsikomu vlila upanje. 

Predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin je pred meseci izvedela, da je bolna. Ob postavitvi diagnoze raka se ji je za trenutek zdelo, da svet ni pravičen, a se nato zavedla, da "bolezen ne izbira". Pri svojem delu se je namreč srečala s številnimi bolnimi starši, tudi s takimi, ki so jim postavili diagnozo raka, in ko zdaj sama doživlja to zgodbo, meni, da jih še bolj razume, je dejala v oddaji Ena na Ena na POP TV

Ko je izvedela za diagnozo, se ji je najprej podrl svet. To informacijo je zelo težko sprejela, še posebej zato, ker se ji je zdelo, da bo s tem, ko jim bo povedala, zelo prizadela sodelavce in družino. 

"Najtežje mi je prizadeti človeka, ker navsezadnje smo samo ljudje, in ves čas govorim, da moramo upati, moramo si dajati dobre zglede, moramo se podpirati, moramo pošteno sodelovati in moramo biti res sočutni drug do drugega," je poudarila. Ne želi pa si, da bi se komu smilila

osebni arhiv Anite Ogulin

Priznala je, da je bilo, ko je morala bolezen sprejeti in povedati svojcem, da morajo biti pripravljeni na vse. Istočasno pa je prejela informacijo, da je kemoterapija izjemno težka, celo brutalna. "Doživela sem jo, in res je bila; in na trenutke sem imela občutek, da je to dno in da dlje ne morem. Ampak se je vse dobro končalo oziroma se nadaljuje."

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu