STA/P.M. | 1. 1. 2023, 17:52

Najbolj pogumni v novo leto s skokom v morje, je bil med njimi tudi Luka Dončić? (FOTO)

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

V vodo, ki ima temperaturo približno 13 stopinj Celzija, so se pognali s pomola na osrednji portoroški plaži.

To je bila že 17. izvedba dogodka, potem ko v zadnjih dveh letih prireditve zaradi covida-19 ni bilo. Leta 2020 so organizatorji zabeležili rekordnih 686 udeležencev in več kot 5000 gledalcev.

Letos več kot 400 prijavljenih

Organizatorji so prejeli več kot 400 prijav, morebitni udeleženci pa so se na skok lahko prijavili tudi danes.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Dogodek se je začel ob 12.30, ko sta zbrane nagovorila župan Pirana Andrej Korenika in vodja prireditve Nino Cokan. Osrednji dogodek se je začel pol ure zatem. Protokol skokov in ogrevanja je enak kot prejšnja leta, torej po 100 udeležencev naenkrat v skupini na vsakih 15 minut.

Vsem, ki so skočili v hladno vodo, so podelili listino, s katero so se udeleženci zavezali, da bodo vedno vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter promocijo slovenskega morja.

Napoved prihoda Luke Dončića, vendar ...

Generalni pokrovitelj dogodka je napovedoval, da bo v Portorož prišel tudi košarkar Luka Dončić. A slovenskega NBA-jevca ni bilo opaziti, navaja 24ur. 

Žiga Živulovič jr./Bobo

Najboljši slovenski košarkar je sicer na zadnji večer leta 2022 odigral tekmo v San Antoniu v Teksasu.

Prireditelji trdijo, da je skok v morje terapevtsko doživetje, ter da kopanje v mrzli morski vodi blagodejno vpliva na počutje, pomaga pri regeneraciji telesa, krepi imunski sistem in dviga prag dovzetnosti za različne bolezenske vplive.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zdravniki ob tem vsako leto opozarjajo, da skok v morje v zimskih razmerah predstavlja veliko, predvsem kardiovaskularno obremenitev za telo, zato se je treba nanj pripraviti. 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk