J. B./STA | 1. 1. 2023, 07:14

V Dončiću uživali bolj kot v ognjemetu! Nova izjemna predstava vročega Slovenca, ki je spet dosegel nore številke

Profimedia

Ljubljanski zvezdnik se je v novo leto podal z zmago in še eno partijo, ki je navdušila košarkarski svet.

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA na Silvestrovo gostovali v San Antoniu in dobili teksaški derbi s 126:125. Spet je blestel slovenski košarkar Luka Dončić, ki je dosegel kar 51 točk, temu pa dodal šest skokov, devet podaj, štiri ukradene žoge in blokado.

Dallas je v zadnji četrtini vodil že s 107:97, v končnici pa so se gostitelji 20 sekund pred koncem približali na točko razlike, Jeremy Sochan pa je zgrešil celo met za vodstvo. Štiri sekunde pred zadnjim piskom sirene je bil prav Dončić tisti, ki je zadel prosta meta za 125:122 in preboj na četrto mesto na zahodu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

Po hitrem prekršku je bil na nasprotni strani uspešen tudi Tre Jones. Sledil je še en prekršek, po katerem je Dončić prosta meta sicer zgrešil, drugega namerno, a v skoku ujel zadnjo žogo za novo zmago. Christian Wood je k zmagi dodal 25 točk.

Dončić se je s tokratnim izkupičkom spet priporočil za nagrado MVP. Na zadnjih petih tekmah ima povprečje 45,6 točke, 11,2 skoka in 10,2 podaje. Je tudi najboljši strelec lige s povprečjem 34,2 točke in najtrši boj za najboljšega posameznika bije s srbskim zvezdnikom Denverja Nikolo Jokićem.

Pri gostiteljih je 30 točk dosegel Keldon Johnson, zelo razpoložen je bil tudi Avstrijec Jakob Pöltl z 19 točkami in 15 skoki. Prav skok je bil element, ki je Spurs ohranjal v igri, saj so to prvino so dobili kar z 48:26. Prav s skokom je gostiteljem uspelo priti do zanimive končnice, saj so varovanci Jasona Kidda v drugem delu povedli že s 93:76, a je bila tekma v zadnjih sekundah spet napeta.

To je neverjetno

"V končnici smo naredili kar nekaj napak, pa to vendarle popravili. Celotna ekipa je igrala dobro v napadu, obramba ni bila v redu, ampak na koncu smo zmagali in samo to šteje," je po tekmi povedal Dončić, ki je tretjič na zadnjih petih tekmah presegel mejo 50 doseženih točk. "To je neverjetno! V sedmih letih v ligi še nisem videl igralca, ki bi lahko delal take stvari. Luka ima neverjetno serijo. Trenutno je MVP lige," je o igri 23-letnega Ljubljančana poudaril Wood, ki je v Dallas prišel poleti prišel iz Houstona.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Ponoči je igral tudi Chicago Gorana Dragića, a slednjega ni bilo v ekipi. Cleveland se je v Illinoisu veselil zmage s 103:102. Caris LeVert je za zmagovalce dosegel 23 točk. Chicago je sicer imel priložnost za zmago, a je DeMar DeRozan zgrešil zadnji met, z 21 točkami pa je bil najboljši igralec svoje ekipe.

Minnesota Timberwolves je izgubila že šestič zaporedoma. S 116:104 je morala priznati premoč najslabši ekipi v ligi Detroitu, za katerega je Bojan Bogdanović dosegel 28 točk. S tem je postal hrvaški košarkar z največ točkami v ligi NBA. Z 9835 točkami je s prvega mesta zrinil legendarnega Tonija Kukoća.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord