Vremenska napoved

Petek, 17.9.2021 ob 11h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bodo padavine od zahoda slabele in postopno ponehale. Oblaki se bodo trgali. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bodo padavine od zahoda slabele in postopno ponehale. Oblaki se bodo trgali. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 24 °C.

Ponoči se bo delno zjasnilo, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 10 do 14, ob morju okoli 16 °C.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno in večinoma brez padavin. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 22, na Primorskem do 24 °C.

OBETI

V nedeljo bo oblačno s padavinami, več dežja bo v zahodni in južni Sloveniji. Ob morju bodo tudi nevihte. V ponedeljek bo pretežno oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje, vremenska fronta se pomika prek naših krajev. V višinah se nad nami še zadržuje razmeroma topel in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo nad sosednjimi pokrajinami Hrvaške in Madžarske še deževno. Drugod bodo padavine ponehale, od severozahoda se bo jasnilo.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v sosednjih pokrajinah Italije in ob severnem Jadranu bodo krajevne plohe.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-09-17 10:51