28. 3. 2023, 07:55

Goran Dragić po treh tednih dočakal debi v dresu novega kluba in prišel do osupljivega mejnika (kar mu je uspelo, je neverjetno)

Twitter/ TheBucksZone

V košarkarski ligi NBA se je Luka Dončić končno spet veselil zmage, prav posebna noč pa je tudi za njegovim izkušenejšim rojakom.

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA v gosteh s 127:104 premagali Indiano Pacers in obdržali upanje na preboj v končnico. Dallas je z zmago nad Pacers končal niz štirih porazov, za zmagovito ekipo pa je slovenski zvezdnik Luka Dončić v 28 minutah dosegel 25 točk, sedem podaj in šest skokov.

Profimedia

Le nekaj ur pred tekmo je vodstvo lige NBA sporočilo, da bo Dončić lahko igral proti Indiani, saj je preklicalo 16. tehnično napako v sezoni, ki jo je prejel ob porazu proti Charlotte Hornets s 104:110. To je bila že druga tehnična napaka Dončiću v sezoni, ki jo je vodstvo tekmovanja preklicalo, s tem pa se je izognil suspenzu ene tekme.

960 v rednem delu, 40 v končnici

Goran Dragić je prvič zaigral za najboljšo ekipo lige in za Milwaukee Bucks, ki so v Detroitu s 126:117 ugnali Pistons, v devetih minutah dosegel tri podaje in ostal brez točke ob dveh osebnih napakah.

Instagram/Goran Dragić

Za Gorana Dragića, ki šteje že 36 let, je bila tekma proti Detroitu nekaj posebnega, dejansko zgodovinskega. Izkušeni Ljubljančan je odigral svojo jubilejno 1000. tekmo v ligi NBA

Nekdanji košarkar Phoenixa, Houstona, Miamija, Toronta, Brooklyna in Chicaga, ki je v Milwaukee prestopil pred tremi tedni, je v rednem delu lige NBA odigral 960 tekem, 40-krat je bil na delu tudi v končnici.

Ekipa Denver Nuggets, ki je najboljša na vzhodnem delu lige, je v Philadelphii s 116:111 premagala 76ers, tretje moštvo vzhodnega dela in četrto v celotni ligi. Vlatko Čančar ni igral za Denver, za katerega je Srb Nikola Jokić dosegel 29. trojni dvojček v sezoni s 25 točkami, 17 skoki in 12 podajami.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk