J. B. | 27. 3. 2023, 08:46

Za Dončićeve težave kriv kar ... soigralec?! Ligo NBA zatresla trditev, ki je dvignila ogromno prahu in povzročila val ogorčenja

Profimedia

Vedno nasmejani fant iz Ljubljane preživlja težke trenutke, njegov Dallas pa se muči in tone vse globlje. Ob tem pa se poraja ključno vprašanje: kaj se dogaja?

Nasmešek je dokončno izginil z obraza Luke Dončića. Slovenski zvezdnik je srca košarkarskih navdušencev v zadnjih letih osvojil tako z odličnimi igrami kot tudi svojim pozitivnim karakterjem. Vedno je bil pripravljen za šalo, smejal se je tudi, ko vse ni bilo tako, kot bi si želel. Toda to ni več tako. Luka Dončić preživlja težke trenutke in tega ne skriva.

Iskrica, ki je zanetila požar

"Nisem pravi v zadnjem času. Na parketu sem, a nisem to jaz. Misli niso ves čas na košarkarskem igrišču, pa bi morale biti. Predvsem v tej pomembni fazi sezone ... Dogaja se veliko stvari, a ne ciljam na košarkarske zadeve," je pred dnevi presenetil Luka Dončić, dodal, da ga mučijo težave v zasebnem življenju, kaj več pa ni želel povedati.

Profimedia

Iskrica, ki jo je vrgel, je pričakovano zanetila pravi požar. Številni se sprašujejo, kaj se dogaja z Ljubljančanom. Kaj ga muči? Kdo je kriv za to, da se ne smeji več? Dekle? Mama? Kdo drug?

Kot brata. Kot človeka

Vprašanj je ogromno, odgovorov bore malo. Luka Dončić se je zavil v molk, ljudje, ki so mu v Dallasu blizu, pa na glas poudarjajo, da slovenski reprezentant potrebuje predvsem podporo in razumevanje.

"Res sem ponosen nanj, ker je bil glede stvari, ki ga mučijo, tako iskren," je poudaril Dončićev zvezdniški soigralec Kyrie Irving, ki je dodal: "Vsi skupaj bi ga morali v tem trenutku predvsem objeti. Kot brata. Kot človeka."

Tudi Dončićev trener Jason Kidd je podobnega mnenja: "Fantu je treba dati priznanje, ker je javno spregovoril o svojih težavah. Tudi Luka je samo človek. Povedal je resnico ... Naloga vseh nas v klubu pa je, da mu pomagamo. Zato mu tudi pomagamo."

Nepravično in netočno

Ob tem je zanimivo, da so nekateri za Dončićeve težave obtožili kar Irvinga. "V vsega mesecu dni mu je uspelo izbrisati nasmešek z Dončićevega obraza," so zapisali na spletni strani Barstool Sports in s svojimi besedami dvignili ogromno prahu ter hkrati poskrbeli za val ogorčenja.

Na namigovanja se je hitro odzval ugledni košarkarski novinar Tim MacMahon in pojasnil: "Rezultati Dallasa od prihoda Irvinga so vsekakor razočaranje, toda sam sem doslej slišal izključno pohvale na račun njegove profesionalnosti in vloge, ki jo je v tako kratkem času prevzel v slačilnici. Kriviti Irvinga za Dončićeve frustracije je nepravično in netočno." MacMahon ni edini, ki se zgražajo zaradi takšnih in drugačnih namigovanj, češ da gre za preveč resne zadeve, da bi jih lahko obravnavali na tako lahkoten način.

Profimedia

Karkoli se že dogaja, to več kot očitno zelo slabo vpliva na Dallas. Teksašani so v nedeljo zvečer vnovič izgubili, za nameček pa je Luka Dončić, ki je sicer dosegel kar 40 točk in dokazal, da je lahko dober tudi, ko ni vse tako, kot bi si želel, prejel že 16. tehnično napako v sezoni. To pomeni, da bo moral izpustiti naslednjo tekmo. V trenutku, ko se Dallas ogorčeno bori za končnico, je zvezdnikova odsotnost zadnje, kar si v klubu lahko želijo.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec