Š. T. | 25. 3. 2023, 07:36 | Vir: STA

Težko obdobje za Luko Dončića: zvezdnik Dallasa povedal, da ima težave

Profimedia

Slovenski košarkar v moštvu Dallasa je bil po tekmi slabe volje in je priznal da mu ni lahko. Težave so, kot kaže, ne le na košarkarskem igrišču.

Košarkarji Dallasa so ligi NBA doživeli nepričakovani domači poraz v boju za končnico proti že odpisani ekipi Charlotte Hornets. Gostujoča ekipa je zmagala s 117:109, Dallasov Luka Dončić je bil znova najboljši strelec tekme s 34 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami.

Bolj kot poraz pa so v ospredju druge težave, ki kot kaže spremljajo slovenskega košarkarskega zvezdnika. Kot smo poročali, je Dončić v petek prejel kazen 35.000 ameriških dolarjev (32.460 evrov), ker je 1,7 sekunde pred koncem tekme proti Golden Statu v sredo z neprimerno gesto sodniku nakazal, da naj bi prejel denar za odločitve na tekmi.

A kot kaže to še ni vse. Dončić na novinarski konferenci po tekmi ni bil preveč zgovoren, videti je bilo, da ni najboljše volje in da ni zadovoljen. "Moramo zmagovati, to je frustrirajoče. Včasih se mi zdi, da nisem jaz na igrišču. Včasih sem se zabaval na igrišču, zdaj je zame frustrirajoče iz več razlogov, ne gre samo za stvari na košarkarskem parketu. Veliko se dogaja, ne želim pa govoriti o zasebnem življenju," je povedal Dončić.

"Moram igrati boljše, voditi moštvo. Včasih je res težko, če bi vedel, kako ustvariti zadovoljstvo, bi to storil. Zmagovanje prinaša zadovoljstvo, ko zmaguješ, si vesel, garderoba je zadovoljna, vse skupaj je povezano," je še dodal Dallasov prvi zvezdnik. 

Profimedia

Mavericksi so izgubili tretjič zaporedoma in šestič v osmih tekmah. Dallas se poskuša izogniti dodatnim kvalifikacijam za uvrstitev v končnico, tako imenovanemu play-in turnirju, potem ko je igral v finalu zahoda prejšnje sezone.

Trenutno ima zasedba iz Teksasa v razvrstitvi zahodne konference enak izkupiček 36 zmag in 38 porazov kot desetouvrščena ekipa Oklahoma City Thunder. Za Dallas je Kyrie Irving dosegel 18 točk, z Dončićem sta igrala skupaj prvič po 8. marcu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ