24. 3. 2023, 23:03 | Vir: STA

Z Američani ni šale: Dončića doletela visoka kazen

Profimedia

Kaj je zagrešil slovenski superzvezdnik severnoameriške košarkarske lige?

Zaradi neprimerne geste, ki jo je naredil proti sodniku, bo moral Luka Dončić vodstvu lige plačati 35.000 dolarjev kazni (32.532 evrov). Ker domnevni prekršek nad Dončićem pri polaganju tik pred koncem tekme proti Golden State Warriors (na kateri je njegova ekipa izgubila s 125:127) ni bil dosojen, si je Dončić pomel prste kot znak za denar. Sodniki mu sicer na tekmi niso dosodili tehnične napake, a je liga NBA zdaj njegovo gesto označila za "neprimerno in neprofesionalno do uradne osebe" in mu naložila denarno kazen.

Profimedia

Zaradi kritiziranja sojenja je bil kaznovan tudi trener Phoenix Suns, Monty Williams. Bil je nezadovoljen s sojenjem ob porazu svoje ekipe s 111:122 na gostovanju pri Los Angeles Lakers. Ker je svoje nezadovoljstvo javno izrazil na novinarski konferenci po tekmi, mu je liga naložila 20.000 dolarjev (18.578 evrov) kazni.

Lastnik Dallasa Marc Cuban je po porazu proti prvakom napovedal protest in tudi on ostro kritiziral sodnike.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Cuban (@mcuban)

Dončić se tudi sicer pogosto pritožuje nad sodniškimi odločitvami. Je blizu 16. tehnične napake v tej sezoni, za zdaj jih je nabral 15, kar bi pomenilo tekmo suspenza. Vendar se štetje ne prenese v končnico lige NBA.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.