A. B. | 27. 8. 2022, 07:46

Luka Dončić skozi oči svetovno priznanega športnega novinarja: bo o superzvezdniku zares napisal KNJIGO?

Facebook/Košarkaška zveza Slovenije

23-letni košarkar, ki je na svetovni ravni eden izmed najbolj oboževanih športnikov, bo ostal zapisan v zgodovino. V njegovi strasti, lisičjih trikih in hkrati ponižnosti je ta ameriški priznani novinar prepoznal zgodbo vredno zapisa.

Luka Dončić je 23-letnik, ki je pred štirimi leti odpotoval čez Atlantik in porušil vse dvome o tem, ali tako mlad fant lahko uspe v svetu košarke. Ne le, da so ga kaj hitro začeli primerjati z legendarnim Michaelom Jordanom, temveč so mnogi v njem prepoznali tudi prizemljenega mladeniča, ki s svojo ljubeznijo do košarke spreminja mnenja mnogih košarkarskih strokovnjakov. 

Njegov potencial je prepoznal tudi svetovno priznani novinar ESPN Tim MacMahon, ki Dončićev klub Dallas Mavericks spremlja že več let, o mladem košarkarskem upu pa bo napisal knjigo. 

V zgodbo zaradi ponudbe, a z zavedanjem, da gre za superzvezdnika 

MacMahon je v pogovoru za Siol.net pojasnil, zakaj se je odločil sicer napisati knjigo pojasnil, da je to storil zaradi ponudbe: "Poklicali so me, pogovarjali smo se in ugotovili, da bo knjiga zanimiva. Dali so mi ponudbo, ki sem jo sprejel."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Kot novinar je spremljal njegovo kariero, pri čemer je bilo mnogim športnim navdušencem hitro jasno, da v sebi  nosi izjemen talent: "Šlo je za nadarjenega košarkarja, ki je bil v vsej zgodovini najbolj izoblikovan najstnik iz Evrope. Ko je začel igrati za Dallas, ni bilo treba čakati dolgo, da so vsi spoznali, da je poseben. V prvem mesecu je postalo jasno, da je ta fant superzvezdnik."

"Luka je že uvrščen v najboljšo peterko lige NBA, kandidat za MVP-igralca vsako leto. Kar je najbolj strašno, je to, da ima potencial, da gre še višje in morda postane eden najboljših košarkarjev, ki so kadarkoli igrali to igro," navdušeno pojasnjuje MacMahon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

V Slovenijo po inspiracijo 

Te dni se športni novinar mudi po Sloveniji, saj si želi spoznati Luko in njegovo zgodbo o fantu iz majhne države: "Pomemben del zgodbe je to, od kod Luka prihaja, njegova ljubezen do Slovenije, igranja za reprezentanco. Vse to je po mojem mnenju velik dejavnik lojalnosti. Sem sem želel priti, da vidim, od kod prihaja," pove. 

"Slovenija je res lepa država. Veselim se, da jo bom raziskal. Dva grada sem si že ogledal. V enem dnevu sem bil na toliko gradovih kot v vsem svojem življenju. Prav tako bom šel na pohod v Alpe, ogledal si bom jezero na Bledu, obiskal jame," še doda. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Kdaj bo izšla knjiga?

Avtor pojasnjuje, da knjiga sicer ne bo izšla še nekaj let, saj je kot pravi šele na začetku, a kljub temu meni, da se bo izid zgodil preden bo Dončić z ekipo Dallasa osvojil naslov prvaka lige NBA: "Mislim, da bo knjiga končana prej. Lani so naredili velik korak," pojasnjuje in dodaja:

"Pričakujem, da bodo še naprej ekipa za končnico. Mislim, da potrebujejo nekoga, ki bo igral ob Luki. Ni dvoma, z Luko se da osvojiti naslov prvaka, ker je tako dober košarkar. A Dallas potrebuje še nekoga, ki je s svojo kakovostjo prav tako sposoben osvojiti šampionski prstan."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk