A. B. | 18. 8. 2022, 09:24

Ste opazili, kaj je Dončić storil med tekmo proti Srbiji? Za tem se skriva ZANIMIV razlog

Instagram/Luka Dončić

Evforija za slovenskim košarkarskim asom je že pred leti preplavila ves svet. Tisti, ki njegovo kariero spremljajo že dlje časa, pa so zato na njegove poteze in lisičje trike še bolj pozorni. Ugotovili smo, zakaj je med tekmo s Srbijo storil nekaj, s čimer je oboževalce tudi presenetil.

23-letni Luka Dončić je "košarkarski lisjak," kot ga imenujejo mnogi oboževalci in strokovnjaki, saj s svojimi triki na parketu vsakič znova preseneti in navduši. A tokrat je na tekmi proti Srbiji, ki jo je zlata ekipa odigrala v ljubljanskih Stožicah, storil nekaj, zaradi česar smo se spraševali, v čem se skriva razlog. 

Dončić si je namreč na parketu med tekmo menjal košarkarske čevlje. Veste, zakaj je to storil? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Za menjavo čevljev se skriva zanimiv razlog 

Tega svetovno oboževani košarkar ni storil prvič. Že pred nekaj leti so se namreč športni novinarji po svetu spraševali in ugibali, ali to morda počne iz neudobja ali težav z vezalkami. A razlog tiči nekje drugje. 

Leta 2018 je namreč Dončić po eni izmed tekem športnemu novinarju Dallas Morning News, ki aktivno pokriva tudi tekme košarkarske ekipe Dallas Mavericks Bradu Townsendu, na vprašanje, zakaj je to storil, odgovoril:

"Nisem igral dobro. To je moj pristop. Če ne igram dobro, zamenjam čevlje."

Tekmo začel z značilnimi živo rdečimi čevlji

Kot so oboževalci košarke ugotovili že pred časom, je na parket stopil s svojimi zdaj že zaščitnimi živo rdečimi čevlji, po polčasu pa jih je zamenjal za bele copate z modrim dodatkom, ki jih je sicer nosil že na ogrevanju. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)