N. V. | 18. 8. 2022, 07:15

Tuji mediji po tekmi: "Dončić je boljši od Srbije"

Bobo

"Spektakel, podaljšek, zamujena zmaga," je le nekaj besed, ki se pojavljajo v srbskih medijih, ko opisujejo razplet košarkarske tekme.

Srbski košarkarji so bili v ljubljanskih Stožicah na prijateljski tekmi v dvoboju s slovensko reprezentanco poraženi z 92:97 po podaljšku, smo poročali.

Po 40 minutah je bilo 86:86, izbranci Svetislava Pešića pa imajo kaj obžalovati, saj so imeli v dodatnih petih minutah veliko priložnost za zmagoslavje pred slovenskim občinstvom. A priložnosti niso znali izkoristiti.

Poraz v tujih medijih

Srbi so precej razočarani nad predstavo njihove ekipe. Naslov novice na srbskem Sportklubu, ki sporoča rezultat tekme, je: "Luka boljši od Srbije."

"Srbija brez rešitve za magičnega Dončića, Slovenija preživela Jokića in slavila v podaljšku," se glasi spet naslednji naslov v srbskih medijih, ki poudarjajo, da je najboljši igralec srbske ekipe Nikola Jokić odigral mojstrsko igro (dosegel je 26 točk ob 12 skokih), a se je na drugi strani bolj izkazal naš Dončić, ki je tekmo končal s kar 34 točkami in devetimi podajami.

Bobo

Tuji mediji nasploh opevajo sposobnost našega zvezdniškega košarkarja Luke Dončića. "Neverjetni Dončić pokazal svojo moč," je še eden takšnih naslovov, ki krasijo srbske medije.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol