J. B./STA | 26. 10. 2022, 08:35

Spet odličen, spet usoden: Dončić blestel v ligi NBA, toda poglejte, kaj se mu je zgodilo v zadnjem napadu

Profimedia

V zadnjem napadu na tekmi je odgovornost na svoja pleča prevzel slovenski zvezdnik. Do konca sta bili dve sekundi, sirena se je že oglasila, član Dallasa je vrgel za tri točke, nato pa ...

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA v New Orleansu ostali brez zmage, čeprav so v zadnji četrtini vodili za šest točk. Prvi mož Dallasa Luka Dončić je prikazal blestečo predstavo in dosegel 37 točk, 11 skokov in sedem podaj, a to vseeno ni bilo dovolj za zmago nad oslabljenimi pelikani, ki so doma slavili s 113:111.

"Res je bila zabavna tekma. Vsi smo se vključili, bilo je veliko dobre energije tako na igrišču kot na klopi. Všeč mi je biti del te ekipe, ker vsak igralec razume našo timsko miselnost. Lahko smo ponosni na zmago," je dejal Trey Murphy III, košarkar New Orleansa, ki je za zmagovalce dosegel 22 točk. 

V dveh sekundah je težko

Čeprav je Dončić štiri sekunde pred koncem tekme popeljal Dallas na zgolj točko zaostanka, se je njegov poskus z razdalje, ki bi Dallasu prinesel zmago, odbil od obroča. Triindvajsetletni Slovenec je lahko po zgrešenem metu le nemočno zmajeval z glavo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

"Verjetno bi moral bolje nameriti, a je v redu," je po tekmi dejal Dončić, ki je tokrat zgrešil 11 od 13 metov za tri točke, in dodal: "Moral bi si bolje pripraviti met. Dve sekundi pred koncem tekme težko izvedeš uspešno polaganje, zato sem vrgel trojko."

Dončić je še drugič v vsega treh tekmah Dallasa zgrešil zadnji met, s katerim bi svojemu klubu lahko priigral zmago. Ne glede na vse je bil na vseh treh tekmah najboljši strelec Dallasa s 35, 32 in 37 točkami.

Spencer Dinwiddie je za teksaško ekipo dodal 24 točk, nekdanji pelikan Christian Wood pa 23. Po tekmi je Wood priznal, da so Teksašani podcenjevali tekmeca: "Prehitro se nam je zdelo, da imamo zmago v žepu, da se tekmec ne more vrniti."

Naslednja postaja Brooklyn

Dallas je na 12 medsebojnih obračunih komaj drugič izgubil proti New Orleansu. Naslednja tekma v prvenstvu NBA, v katerem so Mavericks doslej izgubili dve, dobili pa eno tekmo, ga čaka v četrtek, ko bo gostoval pri Brooklynu.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk