25. 10. 2022, 09:09 | Vir: STA

Goran Dragić sodeloval pri odmevnem podvigu Chicaga, na kolenih eden najmočnejših

Profimedia

Izkušeni slovenski zvezdnik je odlično začel novo pustolovščino v mestu, v katerem so nekoč uživali v potezah bržčas najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana.

Košarkarji Chicago Bulls, katerih član je tudi slovenski junak Eurobasketa 2017 Goran Dragić, so v domači dvorani po preobratu s 120:102 premagali lanske finaliste severnoameriške lige NBA, Boston Celtics, in prišli do druge zmage v sezoni. Dragić je odigral 17 minut tekme, v tem času pa k zmagi prispeval sedem točk in šest podaj.

Prvi strelec bikov je bil DeMar DeRozan s 25 točkami. Z 18 točkami in 23 skoki se je izkazal tudi Nikola Vučević, skupaj pa sta bike po začetnem zaostanku popeljala do preobrata in zmage. Kelti so bolje začeli tekmo in povedli z 12:0, biki pa so nato zaostajali že za 19 točk, preden so ujeli Kelte v drugi četrtini in proti koncu polčasa povedli za 16. Potem prednosti niso več spustili iz rok. To je bil za Boston prvi poraz v sezoni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

"To je korak k temu, kar poskušamo zgraditi," je po tekmi dejal Vučević, ki je v ponedeljek dopolnil 32 let. "Mislim, da kot ekipa še nismo našli prave identitete. Še vedno je pred nami nekaj dela, iskanje novih poti. Na tem moramo delati. Še velikokrat bomo v takšnem položaju. Vsakič moramo poskušati najti način, kako se odzvati. Tokrat nam je uspelo," je dodal črnogorski košarkar.

Sodniki izključili trenerja

Ayo Dosunmu je k zmagi dodal 22 točk, Zach LaVine, ki je odigral drugo tekmo, potem ko je uvodni dve izpustil, pa je zbral 19 točk. Jason Tatum, za zdaj prvi strelec NBA s povprečjem 34,7 točke, je za Boston tokrat dosegel 26 točk, od tega 15 v uvodni četrtini. Jaylen Brown je dodal 21 točk. Sodniki so na tekmi izključili začasnega trenerja Keltov Joeja Mazzullo (zaradi dveh tehničnih napak v tretji četrtini) in Granta Williamsa. Po izključitvi Mazzulle je ekipo vodil pomočnik Damon Stoudamire.

Naslednja tekma bike čaka v sredo, ko bodo gostili Indiano.

Nastopila je tudi ekipa tretjega Slovenca v ligi NBA Vlatka Čančarja. Njegovi Denver Nuggets so s 110:135 izgubili v Portlandu, slovenski reprezentant pa tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro. Naslednja tekma Denver čaka v četrtek, ko bo v domači dvorani gostil Los Angeles Lakers.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec