20. 6. 2022, 13:58

Brez spolnih odnosov na svetovnem nogometnem prvenstvu

Profimedia

Turnir se prične 21. novembra, vodstveni organ krovne nogometne organizacije pa je navijače opozoril, naj se obnašajo okolju primerno.

Policijski vir je povedal: "Seks ni na meniju, razen če prihajate kot mož in žena. Zabave v resnici ne bo. Vsi se morajo držati pravil, razen če želijo tvegati, da bodo obtičali v zaporu."

"Na letošnjem svetovnem prvenstvu je prvič v veljavi prepoved seksa. Navijači morajo biti pripravljeni."

Seks zunaj zakonske zveze je v Katarju nezakonit in če boste spoznani za krivega, boste lahko obsojeni na do sedem let zapora.

Višina kazni se lahko zmanjša na eno leto, a je še vedno huda posledica užitka

Vsaka javna intimnost lahko vodi tudi do aretacije. Tudi v Katarju homoseksualnost velja za nezakonito in lahko za to sedite tudi sedem let zapora.

Mnogi so dvomili o svetovnem prvenstvu, ki poteka v Katarju, FIFA pa je odgovorila z besedami, da so na turnirju, ki se bo začel čez pet mesecev "vsi dobrodošli". "Pitje in kultura zabave po igrah, ki je v večini krajev običajna, je strogo prepovedana."

"Soočili se boste z zelo strogimi in strašljivimi posledicami, če vas ujamejo. Mnogi imajo občutek, da bi bil to lahko zelo slab turnir za navijače."

Varnost je izjemno pomembna

Nasser Al-Khater, izvršni direktor letošnjega tekmovanja, je nedavno dejal: "Varnost in zaščita vsakega posameznega navijača sta za nas izjemnega pomena," je začel in dodal: "Toda javno izkazovanje naklonjenosti drugi osebi je nesprejemljivo, to ni del naše kulture - in to velja za vse."

V začetku tega meseca so poročali, da lahko navijačem, ki poskušajo pretihotapiti mamila v Katar, grozi smrtna kazen.

Zakon št. 9 iz leta 1987 o nadzoru in urejanju nadzora in regulacije narkotičnih drog in nevarnih psihotropnih snovi določa, da ljudem, ki tihotapijo droge v državo, grozi 20 let zapora in denarna kazen. Večkratni storilci so lahko obsojeni na smrt ali dosmrtno zaporno kazen.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk